Ne odričite svoje porodice: Priča o muškarcu koji nije želio da vidi svoju djecu nakon razvoda

Oduvijek sam sanjala o sretnoj ljubavnoj priči. Više od svega željela sam da osnujem porodicu sa čovjekom kojeg volim i koji voli mene. 


Pronašla sam čovjeka kojeg sam zavoljela više od svega, muškarca kojeg sam vidjela kao oca moje djece i osobu za koju sam bila spremna učiniti sve. Bili smo toliko sigurni u našu ljubav da smo jedno drugom dali obećanje da ćemo, ma šta se desilo, do kraja života ostati zajedno. 

Taj čovjek je postao moj muž. Njegovo "do kraja života" trajalo je cijele dvije godine. Nakon dvije godine zajedničkog bračnog života primjetila sam promjene u našem odnosu. Na poslu je ostajao sve duže, skoro svakog vikenda se desilo da iznenadno mora na poslovno putovanje. 



Iako sam primjetila da su stvari drugačije, bila sam sigurna u našu ljubav i vjerovala sam mu da to čini samo da bi nam obezbjedio što lakši život. Sa tim čovjekom dobila sam dvoje djece. Nakon što su putovanja i kasni ostanci na poslu postali česti, počela sam da razmišljam šta se dešava. 

Jedna prijateljica mi je rekla da moj muž ima aferu sa koleginicom sa posla. Bila sam toliko zaljubljena u njega da sam odbila da povjerujem, iako je bilo toliko očigledno. Nakon nekog vremena postajalo mi je sve teže i morala sam nešto učiniti. Trebao mi je dokaz za njene riječi.



I pronašla sam ga. Jedno veče sam uzela njegov telefon i u njemu pronašla poruke i fotografije njegove ljubavnice. Nemoguće je opisati riječima slabost koju sam osjetila. Čovjek kojeg volim najviše na svijetu me izdao, ponizio. Znala sam da moramo riješiti sve i čim je došao sa posla rekla sam mu da znam sve. 

Nije ni trepnuo, samo je rekao da voli nju i da želi razvod. Upitala sam ga šta će biti sa djecom, našom djecom. Rekao je samo da ga to više ne zanima. Za mene je to bila kap koja je prelila čašu. Istog trenutka sam se spakovala i zajedno sa djecom se vratila kod svojih roditelja.

On je izdao ne samo mene, nego svoju porodicu. Šest godina nakon toga nije želio da vidi ni mene, a ni djecu. Danas kad su djeca velika oni ne žele vidjeti čovjeka koji im nikada nije bio otac. Ovo je dobra lekcija za sve. Dobro pazite šta gubite!

Pokreće Blogger.