Ljubavnica - Osoba koja cijeli život čeka: Kakav je život žene koja će uvijek biti druga

Imala sam 27 godina kada sam upoznala svog ljubavnika. Samo jednim pogledom uspio je da me obori sa nogu, ali ono što tada nisam znala jeste da je oženjen.


Iskreno, nisam ni jednu minutu razmišljala da li da započnem vezu sa njim. U njegovom prisustvu su mi klecala koljena, a njegov miris me dovodio do ludila. U početku je to bila samo strast koja je kasnije prerasla u ljubav. Zaljubila sam se i uopšte mi nije zanimalo to što je oženjen. 

Nije me zanimalo šta će reći moji roditelji niti kakvu ćemo budućnost imati. Osjećala sam da je upravo on čovjek sa kojim želim provesti svoj život. Na početku naše veze rekao mi je da nije spreman napustiti porodicu i napustiti ženu. Iz mnogih razloga. Stoga će naša veza uvijek ostati bajka sa strane.



Vjerujem da nikada nije mislio da je moguće u isto vrijeme voljeti dvije osobe. Nije me bilo briga što sam mu druga sve dok sam bila pored njega. Sastajali smo se tri puta sedmično u mom stanu. Išli smo na odmore zajedno, putovali i činilo se da našoj vezi ništ ne nedostaje i da se ni po čemu ne razlikuje od drugih veza. 

Njegova supruga nije znala za mene ili samo nije željela da zna, dok se on ponašao kao slobodan muškarac. Ne mogu sa sigurnošću reći šta je to što ih je vezalo jedno za drugi jer on nikada nije želio da priča o njoj. Sve što sam znala jeste da imaju dvoje djece, zajedničku imovinu i da ju je jednom volio.



I evo me sada deset godina kasnije i dalje sam u vezi sa svojim oženjenim muškarcem. Imam 37 godina, uspješnu karijeru i dijete muškarca kojeg volim. I dalje provodimo tri dana sedmično zajedno i idemo zajedno na odmor. Jedina razlika je da sada praznike i odmore dijeli na pola. 

Pola provodi sa mnom, pola sa svojom drugom porodicom. Znam da ćete reći da sam luda jer deset godina čekam na muškarca koji se možda nikada neće razvesti od svoje žene. Valjda je takva moja sudbina. Da budem ljubavnica koja cijeli život čeka na svog savršenog muškarca koji možda nikada neće u potpunosti biti moj.

Pokreće Blogger.