Tek kada oprostite možete naći mir - Iskrena priča muškarca koji je ženi oprostio nevjeru

Prije sam bio uvjeren da nikada ne bih mogao preći preko nevjere i da nikada ne bih mogao oprostiti ženi kada bui me prevarila. 


Nekoliko godina kasnije sam shvatio da je to ne samo moguće, već i neophodno. U mom slučaju imao sam dvije opcije. Oprostiti i nastaviti živjeti sa tim, ili oprostiti i otići. U oba slučaja cilje je bio oprostiti iz razloga što ako ne oprostite, uvijek ćete se vraćati na tu temu i ona će vam uvijek zadavati bol.

Kada oprostite život postaje lakši, znam to iz ličnog iskustva. Bilo mi je potrebno mnogo vremena da oprostim, ali kada sam oprostio bol je nestao, a moj život je ponovo postao ispunjen bojama. Tek tada su mi se oči otvorile i vidio sam ono najvažnije. 



Tek tada sam vidio da moja supruga ne može oprostiti sebi taj strašak čin. Ona je ta koja sada mora živjeti cijeli svoj život sa saznanjem kakvu je bol nanijela meni i našem djetetu, ali i samoj sebi. Uopšte se ne kajem što sam oprostio nevjeru svoje žene. 

Osjećam da me supruga voli i nevjerovatno sam joj zahvalan što sam joj ne samo oprostio, već i uspio održati porodicu na okupu. Iz ovog osjećaja jednostavno imam više snage za život! Volim vidjeti srećne oči svog sina i supruge i znati da me čekaju i vole kod kuće. 



Naš brak se sada nalazi u jednoj sasvim novoj fazi gdje oboje trebamo prihvatiti ono drugo i živjeti sa tim. Znam da nam neće biti lako, ali se nadam da će sve biti u redu. Srećan sam jer znam da je mojim mukama došao kraj i da ćemo i nakon svega što nam se izdešavalo, moja supruga i ja moći živjeti normalan život. 

Vjerujem da sam dijelom i ja kriv za sve što se izdešavalo, ali spreman sam prihvatiti svoju krivicu i trudiću se to da promijenim.

Pokreće Blogger.