Sama ljubav nije dovoljna za vezu - 17 stvari o ljubavi koje mnogi shvate prekasno

Ne morate uvijek čekati da napravite neku grešku da biste iz nje naučili neku važnu lekciju. 


Neke lekcije možete naučiti na osnovu tuđeg iskustva, zato je važno razumjeti neke stvari koje su vezane za ljubav i veze kako bismo izbjegli moguće greške. 1. Ne možete pretpostaviti da neko zna vaša osjećanja; Nemojte shvatati partnera zdravo za gotovo. 

Čak i ako ste dugo u vezi razgovarajze sa svojim partnerom o svojim osjećanjima što je češće moguće. 2. Nekad je važnije odabrati sreću, a ne pravednost; Kada se nađete u raspravi sa partnerom, nemojte razmišljati o tome šta je najbolje za vas već šta je najbolje za vašu vezu. 



Ako pokušavate da budete uvijek u pravu na štetu partnerove sreće, učinićete sebe nesrećnim. Vi treba da budete tim i ako jedno od vas izgubi, izgubili ste oboje. 3. Bolje je biti sam nego da budete sa bilo kim samo da niste sami; To nije dobro ni za vas ni za osobu sa kojom ste u vezi. 

Spriječavate sebe da upoznate nekoga ko je zaista vrijedan vaše pažnje i poručujete sebi da ne zaslužujete više od onoga što trenutno imate. 4. Ne gledate osobu kakva jeste, već kakva vi želite da bude; Nemojte se nadati da će se vaš partner promjeniti. 



Ne postavljajte previsoka očekivanja koja druga osoba ne može da ispuni, samo ćete se razočarati. 5. Samo vi možete usrećiti sebe; Nemojte očekivati od druge osobe da vas usreći jer ste samo vi odgovorni za svoju sreću. Vaš partner nije dužan da vas usreći i nije on odgovoran za vašu sreću. 

6. Ne možete natjerati nekoga da vas voli; Ne možemo kontrolisati koga ćemo voljeti niti možemo natjerati nekoga da nas voli. Ne trebate biti sa nekim koga morate nagovarati da vas voli. 7. Razvijate se ili zajedno ili odvojeno; Ako ste za nekim koga ne zanima da se razvijate zajedno kao tim ići ćete različitim putevima. Nađite nekoga ko je spreman da se trudi koliko i vi. 

8. Ljubav je izbor, a ne osjećaj; Odlučite da se volite čak i onda kada ste u vezi mnogo godina i kada strasti nestanu. Kada prestanete birati ljubav, veza se raspada. 10; Sama ljubav nije dovoljna; Ako ne znate kako izgraditi otvorenu komunikaciju, povjerenje i poštovanje tada vaša veza neće izdržati test vremena. 11. Razgovarajte o tome šta želite i šta vam treba u vezi; Vaše potrebe su vaša odgovornost. 

Morate razgovarati o tome. I vaš bi partner trebao poštovati vaše potrebe, ali ne možete očekivati da vam pročita misli. 12. Ne morate se u svemu slagati jedni sa drugima, morate poštovati svačije lično mišljenje; U redu je da imate drugačije mišljenje inače stvari ne bi bile zanimljive. 

13. Veza je svakodnevni posao; Veza nije samo jedno, to je milion sitnica. To je poput djeteta koje treba svakodnevno odgajati i obrazovati. 14. Ne ukazujte na probleme, ponudite rješenje; Niko ne voli kada mu se stalno ukazuje na njegove greške i nedostatke. 

Ako vam se nešto ne sviđa, recite, ali nemojte stalno da prekoravate svog partnera. 15. Ne pokušavajte da mijenjate jedno drugo; I vama i vašem partneru treba biti ugodno u vezi. Ako vam se nešto ne sviđa kod partnera i želite da ga mijenjate, onda ste u vezi sa pogrešnom osobom. 

16. Ne očekujte da partner zadovolji sve vaše potrebe; Imate svoje prijatelje i svoju porodicu sa kojima možete raditi sve one stvari koje vas čine srećnima, a koje vam partner ne može ispuniti. 17. Ne upoređujte svoju vezu sa drugima; Sve veze su drugačije zato se fokusirajte na svoju vezu, a ne na vezu drugih ljudi.

Pokreće Blogger.