Upustila sam se u aferu i upropastila jedan brak - Postala žena kakve sam uvijek osuđivala

Nikada nisam smatrala da sam osoba koja će posrnuti oko bilo koje stvari koja mi je važna. Bila sam poštena, odana i odlučna, a onda mi se dogodio život. 


Bila sam razvedena prije nego što sam napunila trideset. Trebale su mi godine da se izvučem iz tog braka i da se oporavim od njega. Dok sam se oporavljala od jedne loše veze, uletjela sam u drugu. Upustila sam se u vezu sa nekim ko nije cijenio svoj brak, upustila sam se u aferu i učestvovala u raspadanju jednog braka. Moje ponašanje je bilo neoprostivo, ali sam ipak naučila neke stvari. 

Naučila sam kako je lako izdati ljude koji te vole. Jedna, naizgled mala laž, može napraviti nepopravljivu štetu. To vas može natjerati da razmislite o vezama i brakovima, o tajnama i lažima koje ljudi govore. Tek tada shvatite koliko je zapravo potrebno truda da biste bili u uspješnom i odanom braku.



Potrebna je i hrabrost i stalna komunikacija, potrebno je suočiti se sa svim problemima i strahovima. Takođe je potrebno mnogo ljubavi i poštovanja, kada prođe prvobitna strast i zanesenost. Trebalo mi je mnogo vremena da, ali sam uspjela prekinuti tu aferu, koja me još jednom ostavila u emotivnom rasulu.

Loša odluka koju sam donijela mi je priuštila samo kratkotrajno zadovoljstvo i ponudila mi bijeg od osjećanja sa kojima nisam raskrstila do kraja. Nakon raskida nekoliko godina sam provela sama jer me iskustvo koje sam doživjela dok sam bila u vezi sa oženjenim muškarcem u potpunosti iscrpilo. 



Početak afere je bio uzbudljiv, ali se ubrzo pretvorio u stres, očaj, bol i krivicu. U toj vezi sam izgubila sebe i trebalo mi je mnogo vremena da ponovo naučim da volim sebe. Priznala sam šta sam uradila i uspjela sam to da okrenem u svoju korist. 

Veze su složena stvar za koju je potrebno mnogo razumijevanja i truda. Tu ultimatumi, ljubomora i laganje ne pomažu. Prvo morate da upoznate i volite sebe, pa onda da očekujete da vas neko drugi voli. Treba da budete spremni da oprostite stvari koje želite da drugi oproste vama.

Uvijek se može desiti da posrnemo jer nismo naučili pravu vrijednost veze i lijepe stvari koje ona sa sobom nosi. Ali isto tako uvijek postoji šansa za povratak. Ponekad nas ona najlošija iskustva dovedu do najviših vrhova.

Pokreće Blogger.