"Hvala ti što si me ostavio i time naučio da budem borac" - Pismo koje sam posvetila sebi

Nedelja je. Dogovorili smo se da se vidimo prvi put u ovoj sedmici. Osjećam da nešto nije u redu, znam da nije. Ne mogu da uhvatim tvoj pogled. Duboko u sebi osjećam odbačenost. 


To kod mene izaziva različite emocije. Ni sama više ne znam šta osjećam. Jedino u šta sam sigurna jeste osjećaj da nešto nije u redu, ali šta - ne znam. Ovo je moja najintenzivnija veza ikada, ali osjećam kao da se raspada. Ne osjećam se sigurno. Spremam se za naše viđenje. 

Srce mi lupa, plaši me. Imam isti osjećaj kao uvijek prije nekog lošeg scenarija. Tačno prije sedam dana, u današnji dan, priznao si mi da nijednom nisi bio iskren kad si govorio da me voliš. Jednom si bio pijan, a drugi put si to izgovorio onako. Još me boli to saznanje. 



Voljela bih da mogu da zaštitim svoje srce od svega što mi radiš, ali ne mogu, ne znam kako. Prije dva vikenda išao si sa prijateljima na kampovanje, svi su pitali za mene. Svi su primjetili da nisam tu - osim tebe. Tebi nisam nedostajala. Njihova pitanja su te podsjetila na moje postojanje. 

Našli smo se. Stali smo mirno jedno ispred drugog. Rekao si da si lagao o svojim osjećanjima sve vrijeme. Nadao si se da ćeš probuditi strast i ljubav, ali to ne postoji. Pretvarao si se misleći da ćeš prevariti sebe, prevariti nas. Osjetila sam da mi nedostaje vazduha. Ovo se ne dešava. 



Otvorila sam ti se u potpunosti, rekla sam ti svoje najdublje tajne, a ti si lagao o osjećanjima. Bila sam ranjivija pred tobom nego ikad ranije. Zar je sve bilo uzalud? Da li te možda moja iskrenost i moja ranjivost odgurnula od mene? Rekao si mi da ne možeš biti u vezi sa nekim o kome ćeš morati da brineš uvijek. 

Nisi znao kako da me predstaviš porodici. Duboko u sebi sam znala da je kraj i da zaslužujem bolje od tebe. Tada kada si mi priznao da je sve bila laž ja sam promijenila pogled na život. Naučila sam biti borac. Ti si me slomio, ali ja ću da se sastavim. Ja zaslužujem bolje. 

Zaslužujem najbolje i to najbolje će doći u moj život jednog dana. On će doći i u meni će vidjeti snagu, a ne slabost kao ti. Doći će i pokazaću mu sebe cijelu, bez sumnje i straha u sebe. To već sad znam.

Pokreće Blogger.