Važno je da naučite razlikovati pravu od lažne ljubavi - "Prava ljubav je zahvalna – lažna je zavidna"

Kako biste pronašli odanog partnera koji vam može pružiti pravu ljubav, morate znati šta je prava ljubav, a da bi ste ga privukli i zadržali, morate pružiti istinsku ljubav.


Znajući kako razlikovati iskrenu ljubav od lažne ljubavi stećićete mudrost kako izgraditi dugotrajunu vezu i izbjeći toksičnu. Takvo shvatanje držaće vas podalje od uzaludne patnje zbog ljubavi prema pogrešnoj osobi. To će vas spriječiti da povrijedite ljude i osjećate krivicu ako niste u stanju pružiti pravu ljubav.

Prava ljubav se žrtvuje – lažna misli samo na sebe Prava ljubav je nesebična. Iako ne zanemaruje sebe, spremna je da se žrtvuje samo da bi nekoga učinila srećnim. Sa druge strane, lažna ljubav je sebična i misli samo o sebi.



Prava ljubav voli istinu – lažna ljubav se skriva u tami laži Prava ljubav voli da živi pošten život, a laž ne može biti ugodna. To joj oduzima sumnju i nesigurnost, jer uvijek pokazuje iskrenost i transparentnost. Sa druge strane, lažna ljubav uživa u lažima.strah ju je približiti se svjetlosti, živi u tami i ne nudi prosvjetljenje.

Prava ljubav je plemenita – lažna ljubav je surova Prava ljubav ima veliko srce. Velikodušna je i osjećajna. Pružiće vam ljubav i brigi i više nego što zaslužujete. Lažna ljubav je bez srca. Donijet će vam bol i loše ponašanje koje ne zaslužujete.



Prava ljubav je strpljiva – lažna ljubav je kratkog fitilja Prava ljubav može izdržati i oprostiti vam greske i nedostatke. Biće razumna i daće vam monogo šansi i čekaće dok se ne promijenite na bolje. Lažna ljubav se lako naljuti kada pogriješite. Brzo će vam presuditi i kazniti vas bez da čuje vaša objašnjenja.

Prava ljubav je skromna – lažna ljubav je ponosna Prava ljubav djeluje skromno. Nije zainteresovana da uzme zasluge za sebe. Priznaje svoje greške pa čak i preuzima odgovornost za tuđe greške. Lažna ljubav je hvalisava. Voli da prisvaju tuđe zasluge i pretjerano je ponosna. Ne priznaje sopstvene greške, već za njih krivi druge.

Prava ljubav je zahvalna – lađna je zavidna Prava ljubav cijeni ono što ima. Osjeća se zahvalno i blagosloveno što vas ima. Dragocjeno joj je sve što dobija od vas, bilo da su male ili velike stvari. Lažna ljubav je ispunjena zavišću. Omalovažava vaše prisustvo, ne cijeni vaše poklone. Uvijek se osjećaju nesrećno sa vama i uvijek su ljubomorni na ljude za koje misle da imaju više nego oni.

Prava ljubav jeradosna - lažna je gorka Prava ljubav ima veselo srce. Um im je ispunjen pozitivnošću. Osjeća se srećno kada vidi da su drugi srećni. Lažna ljubav ima srce ispunjeno gorčinom. Puni su negativnih misli i misle da je svijet nepošten.

Prava ljubav je poštena - lažna je bezobrazna Prava ljubav će poštovati vaše mišljenje i odluke pa čak i vaše ambicije. Takođe će vas poštovati kao ličnost. Dok je lažna ljubav arogantna. Nije je briga šta mislite i šta osjećate. Smatra vas inferiornom osobom koja nije vrijedna razmatranja.

Prava ljubav štiti – lažna ljubav nanosi bol Prava ljubav vam može nanijeti bol, ali će vas zaštititi od bilo čega zbog čega ćete dugoročno patiti. Braniće vas od stvari koje će vas pokvariti., zaštitiće vaš odnos od stvari koje će ometati njegov rast. Lažna ljubav pružiće vam lažno zadovoljstvo koje traje samo kratko vrijeme. Na kraju će stvoriti toksičnu vezu i uništiti vas kao osobu.

Prava ljubav vjeruje – lažna previše sumnja Prava ljubav ima povjetenja u u vas. Vjeruje vašim odlukama i postupcima. Pozitivna je prema vama. Sa druge strane, lažna ljubav vam ne vjeruje. Njeno srce i um su previše ispunjeni negativnostima o vama.

Prava ljubav je odana – lažna ljubav vara Prava ljubav se snažno zalaže za vas. Odoliće iskušenjima i nikada neće pokušati da vas prevari. Lažna ljubav vara i uvijek će varati.

Prava ljubav gradi odnos – lažna ljubav ga čini bolesnim i toksičnim Prava ljubav uvijek traži vas lični rast i razvoj. Služi vam kao uzor. Uvijek vas motiviše i inspiriše da budete bolja osoba. Lažna ljubav voli borbe i žestoke svađe. Ne za riješiti stvari na miran način. Čini vaš odnos toksičnim i uništava vam dobar život.

Prava ljubav traje vječno – lažna ljubav umire Prava ljubav ostaje zauvijek. Ona je više od fizičkog i materijalnog. Živi šak i kada se partneri razdvoje ili preminu. Velike priče o pravim ljubavima i velikim žrtvama koje su napravili pravi ljubavnici i dalje inspirišu ljude iz generacije u generaciju. Lažna ljubav je poput bljeska. Živi kratko, a njegova priča se brzo zaboravlja.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.