Poznati indijski psiholog dr Gopa Khan otkriva - Muškarci su možda osjetljiviji nego što mislite

Bez obzira da li se radi o ženama ili muškarcima razvod ili raskid veze nakon godina provedenih zajedno može da bude veoma težak i bolan.Poznati indijski psiholog dr Gopa Khan otkriva da muškarci takođe veoma teško prolaze kroz razvod. 


Kada muškarac prolazi kroz razvod on osjeća iste stvari kao i žena, i prolazi kroz manje ili više iste emocije. Većina muškaraca koji prolaze kroz razvod se osjećaju zbunjeno, povučeni su i veoma bijesni. Oni se takođe osjećaju posramljeno, osjećaju veliku bol i takođe su veoma usamljeni nakon razvoda. 

Bez obzira da li imaju djecu ili ne, razvod nije lak, ali za muškarca koji nema djecu situacija može biti malo lakša. Lakše mu je jer može da misli na sebe pa mu je lakše da nastavi dalje i prije se oporavi. Dr Gopa Khan svojim klijentima savjetuje da ne obnavljaju vezu ili brak po svaku cijenu naročito ako su djeca u pitanju. 



Mnogi muškarci nemaju prisan odnos sa svojom djecom, pa se ćesto odlučuju da ostanu u braku iz straha da izgube kontakt sa djecom ili iz straha da će majka okrenuti djecu protiv njih. Najbolji način za muškarca da se izbori sa razvodom je da ne bude sitničav. 

Postoje mnogi očevi koji imaju jaku vezu sa svojom djecom pa prolaze kroz razne traume dok su njegova djeca odvojena od njega i žive sa majkom. Moraju da ostanu u dobrim odnosima sa svojom bivšom suprugom kako bi mogao vikendom viđati djecu. 



Ovde postaje jako teško za muškarce da se nose sa razvodom. On mora da bude u dobrim odnosima sa bivšom suprugom i da se trudi da se ne upušta u rasprave i konflikte sa njom pred djecom. Kada žena traži razvod od svog muža većina muškaraca ostane iznenađena i u šoku jer nije očekivala da se to desi i nisu primjetili nikakve znakove koji su doveli do toga. 

Muškarci budu povrijeđeni i padnu u depresiju koja može da potraje godinama. Ali muškarci koji iniciraju razvod mnogo lakše prebole razvod. Kao i kod žena depresija je realna stvar i kod muškaraca nakon razvoda. Muškarci treba da počnu da prihvataju da im se život mijenja. 

Muškarci koji su društveno aktivni, koji imaju mnogo prijatelja i koji imaju podršku porodice, lakše se izbore sa depresiojom poslije razvoda. Najbolji način da se muškarac izbori sa razvodom je da posvete sebi malo kvalitetnog vremena da se oporave od svega. Bolne uspomene će vremenom da izblijede i emocije se vrate u normalu nakon razvoda. Normalno je da osjećate bol i tugu, ali vremenom će ta osjećanja da nestanu.

Pokreće Blogger.