Pismo svima koji su ostali bez roditelja: Kada izgubite roditelje sa njima gubite i dio sebe

Svi se mi plašimo toga dana kada ćemo izgubiti svoje roditelje. Koliko god se trudili da ne razmišljamo o tome, to je neizbježno i taj dan će jednom doći.


Bez obzira da li ste izgubili roditelje prije mnogo godina ili nedavno naš život je jasno podijeljen u dva dijela, na prije i poslije. Nastaje praznina u našem srcu od koje ne možemo da pobjegnemo i koju ništa drugo ne može da popuni. Vremenom bol počinje da se povlači, ali nikada ne nestane u potpunosti. 

Naučite živjeti sa tim, takav je život. Uživate u životu i smijete se sa svojom prazninom u srcu. To je upravo ono što bi naši roditelji najviše željeli. Da nastavimo da živimo i uživamo u životu i kada njih više nema. Gubitak roditelja jedno je od najtežih iskustava koje nam se dešavaju u životu. 



Čak i ako nismo bili u dobrim odnosima sa njima to ne znači da nas nisu voljeli. Bol je ista kao i kod onih koji su bili veoma bliski sa svojim roditeljima. Kada izgubimo roditelje, gubimo one koji su bili uz nas od naših prvih dana života, one u čijem smo tijelu rasli i razvijali se. 

Roditelji su prve osobe koje vidite na ovom svijetu. Oni su nas naučili da hodamo, pričamo, čitamo i pišemo. Upravo su oni ti koji su nas oblikovali u osobu kakva smo danas. Trudili su se da naš boravak na ovom svijetu učine ugodnim, nauče nas kako da preživimo u njemu, borimo se i postanemo dobri ljudi. 



Možda nisu uvijek korektno postupili prema nama, ali jedno je sigurno: bili su spremni život dati za nas bez oklijevanja. Možda će vam najteže biti za praznike kada shvatite da nemate kome otići. Kada će vam nedostajati porodična okupljanja koja su vam bila toliko dosadna i naporna. 

Vaši roditelji ne bi željeli da iz dana u dan tugujete i lijete suze za njima. Oni bi željeli da nastavite da živite i uživate u životu. Svrha njihovog života je bila da vas učine srećnim, zato ih nemojte iznevjeriti i budite srećni. Uživajte u svakom trenutku svoga života i ne zaboravite da iako nisu tu pored vas, oni će vječno živjeti u vašem srcu. 

Oni će uvijek biti tu pored vas. Čuvanjem uspomena i sjećanja na njih mi činimo da oni žive zauvijek ili bar dok smo bi živi. Ne dozvolite da vas tuga vuče prema dole. Obrišite suze i nastavite živjeti dalje. Vaši roditelji nikada ne bi željeli da plačete i utonete u tugu. Oni su izvor vašeg života. Donijeli su vas na ovaj svijet kako bi ga učinili boljim. Radujte se, smijte se i uživajte u životu jer vaši roditelji to osjećaju ma gdje da se nalaze.

Pokreće Blogger.