Kad pomislite da ste od života zaslužili više, on će vam se smijati - Mudraci genijalno objasnili

Dvije sestre Tanja i Vanja imale su iste životne početke. Imale su iste roditelje, pohađale su istu školu, čak su im i drugovi i drugarice bili isti. Ipak, njih dvije su bile različite. 


Tanja se silno trudila da bude dobra i poslušna ćerka, da udovoljava roditeljima i da je okolina voli, dok Vanju to uopšte nije zanimalo. Živjela je život bez svih petica i bila je, ne baš tako poslušna kao sestra. Ali uživala je u životu. Roditelji su je uvijek opominjali kako treba da se ugleda na stariju sestru, da je ona odličan primjer i da će kod nje u životu sve ispasti dobro zbog takvog ponašanja. 

Obe djevojke su bile uspješne, diplomirale su na vrlo dobrim državnim fakultetima. Starija Tanja uskoro je pronašla posao i nastavila da se obrazuje. Vanja se zaposlila tamo gdje su joj rekli. Nije bila sjajna plata, radila je do pomoći, ali uživala je. Godinu dana kasnije Tanja se udala za perspektivnog naučnika, sina jednog od profesora. I on je bio vrlo ambiciozan. Roditelji su je molili da pomogne svojoj mlađoj sestri. Njih dvije su bile nebo i zemlja. Nakon toga je prošlo deset godina. Obe su ulagale napore u svoj život i sada su napokon dobijale plodove svog rada, ali stvari nisu bile onakve kako su izgledale. 

Tanja je imala sjajno obrazovanje, odličan posao, ali nije imala djecu. Birala je karijeru. Vanja je rodila dva sina i počela da se bavi poslom sa ljudima. Svi su je obožavali. Bila je topla, imala je magičnu energiju. Otvorila je plesni klub za dame starije od 50 godina. Radila je ono što je voljela i željela i uspjeh je došao. Nakon nekog vremena kupila je četverosoban stan u centru grada, imala je sopstveni auto i vikendicu. Tanja i njen muž su ostali siti. Bavili su se karijerom, ali nikada nisu zablistali. Sudbina naprosto ne voli one koji idu protiv njene volje. 

Indijski mudraci kažu da čim pokušamo da jasno planiramo život i nešto zahtjevamo od njega on nam se smije. Zato se ne sekirajte. Sve ima svoje vrijeme. Na neke rezultate ne možete i ne trebate uticati. Budite hrabri i zanemarite svoje strahove, dopustite im da dođu i odu. Ne hranite ih svojom pažnjom i interesovanjem. Ne dopustite da bilo šta utiče na vas.

Pokreće Blogger.