Pismo majke odraslom sinu - "Ne zaboravi da je glavna žena tvog života tvoja supruga"

Nedavno sam, surfajući internetom, naišla na jednu jako simpatičnu čestitku jedne majke. 


Ona je svom sinu česttala dvadeseti rođendan. Njene riječi su me duboko dirnule i zato želim da ih podijelim sa vama. "Čestitam svom odraslom sinu rođendan. Mama te voli najviše. Kao što te niko nikada neće voljeti. Treba da znaš da ću ja uvijek biti tu. Čak i kada me ne bude biću tu i paziću na tebe. 

Ne moraš da me voliš. Ne moraš da brineš o meni. Svojoj majci ne duguješ baš ništa. Samo oni koji se plaše samoće svoju djecu uče da su nešto dužni. Sine, živi svoj život! Majka će biti sretna ako me pozoveš jednom sedmično ili ako mi svratiš u posjetu kada budeš mogao.Tada ću biti najsretnija majka na svijetu. Ne zaboravi da je glavna žena tvog života tvoja žena, tvoja supruga i partnerka u životu. Možda mi se ona neće svidjeti, ali nemoj da te to obeshrabri. Budi sretan. Vjerujem u tebe i sigurna sam da ćeš napraviti dobar izbor. Uvijek stani na stranu svoje žene. 

Pohvali je za kuhanje. Budi mudar. Ona će ti sve to vratiti velikom ljubavlju i brigom. Nikada nemoj da zaboraviš vaše godišnjice, rođendane. Cvijeće i neki slatkiš uvijek su lijep poklon. Pokaži joj da cijeniš dan kad si je upoznao. Voli svoju ženu svaki dan kao da je posljednji. Slušaj njene potrebe. Ne žali se na nju. Nikad je ne upoređuj. Prema meni budi strpljiv. Sjeti se da sam ja tebe učila, da sam te strpljivo držala dok si hodao i dizala kad padneš. Volim te sine moj".

Pokreće Blogger.