Za sve one koji imaju preko 40 godina - 2 pravila srećne starosti koja svi kasno shvatimo

Kada sam shvatio ove dve bitne stvari činimi se kao da je moj život dobio smisao 


 “Ako vas u životu zadese problemi i nevolje, ne trebate odustajati. Suočite se sa njima i riješite ih.” U ovom članku pričamo o mudrosti jednog običnog čovjeka čiji je život ispunjen gorkim iskustvima koji nam ukazuje na njegove 2 glavne greške 

Sreća nije odsustvo problema već sposobnost da ih se riješite U mojoj porodici su me učili ako nema problema, živimo, ako ih ima onda se krijemo. Nisam želio sebi da priznam ali takav pristup životu odredio je moju sudbinu za narednih 20 godina. 



Tek nakon nekog vremena shvatio sam da se od problema ne treba skrivati već se suočiti i riješavati. Cijeli život prije toga sam čekao da se sve odluči samo od sebe. Život je ispunjen problemima a sreću postižu osobe koje znjau kako se sa njima nositi. 

Kada sam sve ovo shvatio činilo se da mi je život dobio smisao. Djeca nisu smisao života Djeca su mnogima smisao života. Oni žive za njih. Jednom sam preuzeo odgovornost za život svoje djece. Toliko sam se brinuo o njima da sam u potpunosti zaboravio na sebe. 



Živio sam sa uvjerenjem da ako učinim sve za svoju djecu i u svemu im pomažem da će biti srećni i slobodni. Sad shvatam da sam pogriješio. Potrošivši svoje vrijeme i energiju na riješavanje njihovih problema nisam naučio glavnu stvar - da se nosim sa svojim problemima.

Pokreće Blogger.