Mnogi ih kasno primjete - 4 pokazatelja da je žena izgubila poštovanje prema mužu

Većina muškaraca priča iste priče: sve je loše u braku, nema intimnog odnosa, žena kritikuje i stalno prigovara. 


Muškarci se obično krenu “buniti” kada je situacija već izmakla kontroli, jer nisu dugo primjetili kako opada poštovanje i divljenje žene prema njima. To se dešava polako i ne baš toliko primjetno. U ovomo članku nećemo otkrivati ko je kriv a ko nije, samo ćemo iznjeti neke od konkretnih znakova nepoštovanja.

1. Agresivna reakcija na pritužbe muža Primjetna je ljutnja kada muškarac počne da priča o svojim iskustvima, sumnjama i problemima. U takvim trenucima ga žena ne podržava već sav svoj bijes izlije na njega. U većini slučajeva govori “ prestani da se žalis i kukas”



2. Prekida svog muža Svađe su sastavni dio naših života. U brakovima gdje postoji međusobno poštovanje, muškarac i žena mirno slušaju jedno drugo te zatim pričaju. Kad žena ne poštuje svog muža ona će ga često prekidati i govoriti da priča gluposti. 

3. Nepoštovanje muških pravila Veoma osjetljiva tačka. Često se dešava da muškarac kao glava porodice postavi jasna pravila kako se djeca ili roditelji trebaju ponašati u kući. Žena tu može da bude snishodljiva prema njima i raditi ono što nije dozvoljeno. 



To je jasan pokazatelj da sa nepoštovanjem odnosi prema pravilima svog muža. 4. Pokušava da zaštiti djecu od muža “Nemoj da dižeš ton na njega”, “nemoj da ga diraš”, “odlazi, ja ću pričati sa njim” - ovo su neke od fraza koje mogu pokazati da žena želi zaštiti djecu od uticaja muža. 

Vjerovatno jedna od posljednjih tačaka kada morate razmisliti da nešto nije u redu sa brakom. Ona vam jasno stavlja da znanja da vaš uticaj nije dobar na djecu. 5. Osmjeh - Prezir Ovaj znak se manifestuje jasnim izrazom lica, to jeste osmjehom, kada vidite da se samo jedan ugao usne povuče. To je pokazatelj gađenja i prezira. U 80% slučajeva prezir ukazuje da je veza već na ivici.

Pokreće Blogger.