Tekst za tebe, tebe koja si zaljubljena u muškarca koji ti ne uzvraća ljubav - Opusti se, nisu svi isti

Neuzvraćena ljubav je jedna od najbolnijih emocija koju čovjek može da osjeti. Onoliko koliko je jaka ljubav kad se desi, baš toliko, ako ne i više, je jaka bol kada ljubav izostane. 


Da li ste se nekada pitali da li volite partnera ili da li ste zaljubljeni u njega? Da biste manifestovali ljubav, pravu ljubav sa nekom osobom morate da razumijete zakon privlačnosti. Možda ste vi u svoj život privukli neuzvraćenu ljubav, možda je ona obrazac po kojem živite. 

Možda se uvijek zaljubljujete u ljude koji su emocionalno nedostupni i koji vam neće na ljubav odgovoriti ljubavlju, ma šta vi pokušali. Zašto vam se to dešava? Odgovor je vrlo jednostavan, ali težak i porazan. Neuzvraćena ljubav vas čini nedostupnim. 



Kada ste jednom bili odbijeni, svaki sledeći put kada naiđete na nekog vi očekujete isto. Od samog početka odbacujete potencijalnog partnera od sebe jer se plašite rizika da vas ne napusti. Takvo ponašanje može da se ponavlja godinama nakon samo jednog neuzvraćenog pokušaja ljubavi. 

Živjećete u strahu da se ne opečete, a kontrolisanje tog straha može da izmakne kontroli. Mogli biste izgubiti mogućnost da se zaljubite. Uvijek razmišlajte šta ako se otvorite nekom, dopustite mu da vam ogoli srce i dušu, da vas upozna i pokažete pravu sebe, a onda vas ta osoba odbaci i ode od vas. 



Ovako nije moguće pronaći ljubav. Za ljubav morate da rizikujete, možda je baš ta osoba prava za vas – dajte joj priliku. Ako ste u potpunosti sigurni od svakog rizika onda nikada nećete doći do bilo kakvog iskustva. 

Samo ćete da uzaludno trošite svoje dragocjeno vrijeme i svoju dragocjenu emocionalnu energiju zatvarajući se u sebe i petljajući se u sopstvene misli koje su pune zavjera o tome kako vas osoba želi iskoristiti ili kako vam neće uzvratiit ljubav. 

Nikada ništa nećete saznati dok ne probate. Nemate dokaz da neće uspjeti ako niste probali. Dopustite sebi da se ohrabrite i da se iskreno zaljubite u nekoga. Predajte se nekome, pa makar on bio osoba koju nećete moći imati. 

Niko vas neće povrijediti onoliko koliko vi sami sebe povrijeđujete kada se skrivate od ljubavi. Prestanite da vodite svoj život tako nesigurno. Posvetite se sebi, dopustite ljubavi da vam priđe. Šta imate od života ako restanete da pričate sebi o ljubavi, ako se krijete u nesigurnosti i na tome gradite život? 

Šta ako odustanete od cijele borbe i izgubite mogućnost da privučete nekog ko je vrijedan vas i sa kim možete da izgradite najljepše snove? Budite hrabri. Isprobajte ljubav i naučite da rizikujete. Oni koje volimo ne moraju uvijek da ostanu kraj nas.

Pokreće Blogger.