Kako zaustaviti svađe i poboljšati odnose sa voljenima - Jedna stvar koja će promijeniti sve

Čim ljudima ponudite recept za sreću oni se pretvore u jedno veliko uho i iščekuju šta ćete im reći. Svi žele da se sve u njihovom životu promijeni odjednom, da stvari postanu savršene, da ih okružuju divni i ljubazni ljudi, da im se ne dešavaju problemi i da konačno budu sretni.


Treba da shvatite samo jednu stvar, bez mnogo komplikacija: naš život je veoma magičan. Svega ima dovoljno za sve. Ljubavi, emocija, prijateljstva, uspjeha, radosti, osmijeha – naš svijet je pun toga.

Univerzum ima neograničene mogućnosti i spreman je da ih podijeli sa svima nama, samo ako mi to želimo. Međutim, jako je važno da znate iskoristiti ovu šansu. Morate biti spremni da učite od drugih, da pitate, da se divite drugima. Niste vi najbolji i jedini na svijetu



I ono što je jako važno jesu odnosi sa drugim ljudima. Morate da izgradite dobre odnose sa ljudima, naročito sa onima koji su vam dragi i bliski. Pokušaću jednostavno da vam objasnim. Da li ste nekada imali problema u odnosu sa partnerom? 

Da li ste se zapitali zašto se to dešava? Pa, odgovor je u vama. Neprestano se trudite da budete bolji od partnera, da budete ispred njega. Pokazujete mu koliko ste sjajni, koliko ste važni. Pred njega stavljate vaša očekivanja, vaše procjene njegovih postupaka, donosite zaključke o svemu i govorite kako treba, a kako pak ne. 



I tada nastaju problemi, a vi mislite da je za sve kriva druga osoba. Udaljite se malo od sebe. Pokušajte da sagledate sebe, da proučite svoju ličnost i svoj karakter. Poslušajte malo svoje srce. Tek kada uspijete da razumijete sebe, upjećete da se razvijate, a tada će vaši odnosi biti uspješni i zdravi. 

Tada nećete imati potrebu da se takmičite sa partnerom. Jedini vaš cilj biće ljubav. Ovo isto važi i za roditelje i sve druge odnose. Roditelji su vam dali koliko su mogli. Uradili su za vas u skladu sa svojim mogućnostima. Vi nemate veze sa tim. 

Kada odrastete imate svoj put, svoju snagu, svoje planove. Iskoristite sve što znate i radite na sebi. Vodite računa o svom razvoju. Kada dobijete djecu ne pokušavajte da ih preoblikujete, da ih poredite sa drugima ili sa sobom, da im namećete svoje želje ili viziju svijeta. 

Oni su svoja bića, nisu vaša sjena. Dajte im podršku, brigu i ljubav – ostalo je na njima. Vi brinite o sebi, jedino tako ćete graditi uspješne odnose i sa djecom, roditeljima, prijateljima i kolegama. Otkačite se od svih i nađite vezu sa sobom, onda ćete uspjeti naći veze i sa svima drugima i bićete sretni.

Pokreće Blogger.