"Nema toga što žena ne može preboljeti" - Kako sam izdaju muža pretvorila svoju pobjedu

Bila sam žena koja nije vjerovala u sebe, žena koja je sumnjala u svaku svoju sposobnost i koja je mislila da joj je muškarac u životu neophodan za sreću. 


Danas više nisam ta osoba. Prošla sam kroz određena iskustva koja su me promijenila i kroz koja sam shvatila koliko sam jaka i samostalna. Ispričaću vam moju priču. Bila sam u vezi sa muškarcem sa kojim sam vjerovala da ću provesti cijeli svoj život. 

Voljela sam ga više od svega drugog na svijetu. Volio je i on mene, makar sam mislila tako. Naša veza nije nailazila na neke velike probleme i trzavice. Davala sam sve od sebe da budem žena koju je on trebao, da mu budem dobar saputnik na putu zvanom život.



Ta ljubav je trajala četiri godine. Tokom tog vremena bila sam sretna i opuštena. Nijednog trenutka nisam pomislila na prevaru. Jednostavno nije bilo potrebe. Naš odnos je bio toliko dobar da nisam imala nijedan razlog da sumnjam. Međutim, nikad ne reci nikad.

Jedan dan mi je sopštio da ide sa prijateljem na dvodnevni odmor. Vjerovala sam mu, mislila sam da je sasvim u redu da provede vikend sa prijateljem. Ali onog trenutka kada sam ga ispratila na put u meni se javio snažan osjećaj koji mi je govorio da nešto nije u redu.



Ignorisala sam ga, pomislila sam da pretjerujem jer je to bio prvi put da on tako naprasno odlučuje da ide na put sa prijateljem. Pomislila sam samo da nisam naviknuta i da će to proći. Bila sam naivna i nisam poslušala svoje unutrašnje ja, svoju intuiciju koja je znala mnogo više od mene. 

Sve vrijeme njegovog kratkog odmora smo se čuli, pisali poruke, ali nismo obavili nijedan poziv. Kad god sam željela da ga nazovem, govorio bi mi da ne može da priča ispred prijatelja. Njegovo ponašanje prema meni se mijenjalo. Njegovo raspoloženje takođe. 

Tokom tog vikenda nisam znala kako da se ponašam i šta da radim. Bio je čas hladan i grub prema meni, čas prepun ljubavi i saosjećanja, ali kada vratim taj trenutak u svojim mislima shvatam da on zapravo nije znao šta želi. 

Kada se vratio sa odmora rekao mi je da mu je potrebna pauza od naše veze, makar deset dana. Za mene je to bio iznenadan udarac jer je sve bilo u redu. Šta bi moglo da se promijeni tokom jednog vikenda?

Nisam željela pauzu. Željela sam da popravimo odnos ili zauvijek odemo svako na svoju stranu. On je izabrao drugu opciju. Taj njegov izbor me u potpunosti slomio. Osjećala sam se loše i izdano. Ubrzo nakon našeg raskida saznala sam da njegov izbor zapravo nisam ja. 

Prekinuo je sa mnom zbog druge žene. Da li možete da zamislite kroz koji bol sam prolazila? Bio je to čovjek sa kojim sam planirala sve, a sada nemam više ništa. Međutim, nakon nekog vremena odlučila sam da se saberem. Postala sam jača i shvatila da ja sve mogu sama. Moj život je samo moja borba u kojoj ja odnosim pobjedu.

Drage dame, ako sam ja uspjela, može svaka od vas. Izdaja muškarca neka bude vaša motivacija za napredak. I na kraju dana, šta god da se desi, ne zaboravite da ste sebi najvažnija osoba na svijetu i da vam niko drugi nije potreban za sreću.

Pokreće Blogger.