Filozofija života: Da biste promijenili svoj život na bolje, morate se riješiti "kofera negativnosti"

Da biste promijenili svoj život, morate da se otarasite nekih loših stvari. 


Ljude možemo da podijelimo u dvije kategorije: one koji mijenjaju svoj život ukoliko im se nešto ne dopadne i na one koji stalno nailaze na neke prepreke i zaustavljaju se pred njima. Ukoliko zaista ozbiljno želite da promijenite nešto u svom životu, sasvim sigurno ćete pronaći neke načine i mogućnosti da prevaziđete sve prepreke na svom putu. 

Zapravo, vaš mozak postavlja i otklanja sve prepreke: on misli, a na vama je da usmjerite svoje misli. Imate dva smjera: možete da mislite šta još možete da uradite da se pomjerite unaprijed ili da dopustite svojim mislima da vas uvjere u vaš potpuni neuspjeh. 



Teško je biti iskren prema sebi, naročito je teško priznati sebi da ste kukavica. Razne stvari se gomilauju i otežavaju vam život. To je sve na kraju kao jedan crni kofer u kom nosite gomilu problema svaki dan sa sobom. Nećete daleko stići sa tim. 

Vjerujte da ne postoji ništa bolje od toga da upravljate vlastitim životom i olako ga nosite u rukama, da se svjesno trudite da olakšate stvari i da pojednostavite život. Ovako čovjek može da reaguje i ponaša se samo ukoliko je u potpunosti iskren prema sebi. 



Nemoguće je da sve loše stvari odbacite odjednom, ali dan za dan odbacite po dio nepotrebnog tereta koji nosite u svom crnom koferu. Oslobodite se neopraštanja, neuspjeha koji vas muče, neprijatnosti koje nosite uz sebe. Ko želi da nosi nepodnošljiv teret kroz život? 

Osoba koja lako prolazi kroz život je nezavisna, hrabra, odlučna, ne nosi sa sobom crni kofer u kom su izmišljene prepreke i poteškoće. To je sve vrlo neefikasno i na kraju krajeva teško, loše po vas. Može da vas košta vašeg  dobrog raspoloženja. 

Odrasla, samostalna osoba treba da se osloni na sebe. Svako od nas ima zastoje u životu, ali ne treba da ih pakujemo u crni kofer i nosimo sa sobom, nego da ih prevaziđemo i nastavimo dalje, da ostavimo opterećenja iza nas. Budite iskreni prema sebi, ukoliko nastavite da hodate sa svojim crnim koferom dalje, kakve vam to koristi donosi? 

Da li zaista uživate u tome da sami sažaljevate sebe i trošite svoje vrijeme? Pronađite druge stvari koje ćete raditi, a koje vas neće tjerati da prebirate po dosadnom i prašnjavom smeću prethodnih uvreda i razočarenja kroz koje ste prošli. 

Ukoliko se ovako ponašate, onda svjesno obmanjujete sebe i ljude oko sebe. Prepreke su u vama, a ne zaboravite da je najveća prepreka – vaš lični crni kofer u kom skupljate negativnosti.

Pokreće Blogger.