Da je valjalo trajalo bi: Možete biti srećni i nakon razvoda - Potrebno je izbjegavati 5 stvari

Vjerovatno o tome nikada niste razmišljali ali morate da se pomirite sa tim da je vaš brak i definitivno gotov. 


Osjećate se depresivno i ne volite sebe više.. Takva osjećanja su stvarna i morate da se suočite sa njima, ali se takođe morate potruditi da ne zaglavite u njima. Ako dozvolite da vaše emocije počnu vladati vama, samo ćete se osjećati jadnim. 

Ne morate ostajati zaglavljeni u tim problemima, da bi ste bili sretni i nakon razvoda morate da prestanete raditi 5 stvari. 1. Sažaljevati se Stvari ne idu onako kako ste planirali ali to što ste se “zabili” u kucu i samo kukate kako život nije pravedan neće vam pomoći da se nosite sa razvodom. 



Umjesto toga, budite zahvalni na dobrim stvarima u svom (da, još uvijek ih ima) i počnite razmišljati o budućnosti. Razmislite samo koliko će vam život biti odličan za godinu dana. 2. Fokusirani ste na stvari koje ne možete da kontrolišete Ovo zahtjeva mnogo truda. 

Ma koliko bili povrijeđeni onim što vaš bivši muž radi ili ne radi, što više vremena provodite brinući se i nadajući se nekoj promjeni vaš život će biti sve tužniji. Svoju energiju uložite da poboljšate svoj život jer ste vi jedina osoba koja to može. 



3. Ponavljanje istih grešaka Na greškama se uči. Morate da iz svog razvoda izvučete zaključke ma koliko to teško bilo. Napravite potrebne promjene u svom životu kako se više ne biste našli u takvoj situaciji. 4. Zamjeranje bivšem mužu Nemojte praviti grešku većine žena. Ne trošite svoje vrijeme i energiju ljuteći se na vašeg bivšeg što je nastavio dalje bez vas.

Uložite sav svoj trud da svoj život učinite boljim i vidjećete promjene, sigurno. 5. Osjećaj da vam on nešto duguje Ma koliko patili i pokušavali shvatiti zašto se odlučio na razvod morate da shatite da vam on nije ništa dužan. Da, to je gorka istina sa kojom se morate pomiriti. Što se prije pomirite sa tom bolnom činjenicom brže ćete moći da nastavite dalje

Pokreće Blogger.