Zašto su strpljenje i poniznost toliko važni u životu svake osobe - Mudro objašnjenje M. Roach

Poznata poslovica kaže "Strpljenje i rad će sve pobjediti". Neko će se složiti sa ovom izrekom, neko baš i ne. Šta nam ona zapravo poručuje? 


Čovjek svojim radom i zalaganjem, pokušava, a i može sebi obezbjediti bolji život. On svojim radom brine o svojoj porodici i pokušava da isprati moderni standard koliko može. Neko sebi bez problema može priuštiti luksuz, dok sa druge strane neko baš i ne. 

Čovjek koji radi za neku minimalnu platu, rijetko kad može priuštiti nešto više od osnovnih životnih potreba. Za njega je rizično sebi priuštiti neku skuplju stvar ili odmor. Postoji još jedna filozofija koja kaže: "Čovjek je sa tvorac svoje sreće". A da li je to uvijek tako? 



Naravno, da većina naših postupaka određuje naš put, ali isto tako možemo reći da ponekad pojedine stvari i okolnosti nisu u našoj moći upravljanja. Vjerovatno ste nekada čuli ili pročitali kako su danas poznate zvijezde, nekada bili prodavci, sobarice, pa onda trčali na različite kastinge i audicije. 

Za neke je to samo dobra promocija, a neki su stvarno tako počinjali. Bitno je samo da jako želite postići svoj cilj. Michael Roach u svojoj knjizi, kaže: "Strpljenje ili poniznost je sposobnost da se ne ljutite na trenutke u vašem životu, kada vas neko ili nešto zaista nokautira". 



Zapravo posjedovanje ovakve sposobnosti je jako teško. Moglo bi se reći da je imaju smo jako stabilne osobe. Prihvatati teške trenutke, je umjeće. Živjeti ponekad teško, finansijski ili u bilo kom drugom smislu, a ne moći uraditi ništa, pritom ostati dosljedni je takođe sposobnost. 

Samo osoba koja zna da poslije lošeg može doći dobro i da će nekada sebi moći obezbjediti nešto bolje, zaista će to i postići. Današnjica zna da bude okrutna, surova i teška. Međutim, možda je strpljenje zaista spas i vrlina. 

Na životne udarce pokušajte gledati sa osmjehom, jer će vas iste oblikovati u bolju i snažniju osobu.  Koliko možete priuštitete sebi i svojoj porodici. Nekada je puno važnija ljubav i pozitivnost, nego materijalno zadovoljstvo. 

Ne obeshrabrujte se ako nešto ne možete odmah u trenutku učiniti, možda ćete moći kasnije. Takođe, ne upoređujte se sa drugima, to je suština zapravo srećnog života. Ponekad je poniznost i skromnost ključ za mnoga vrata.

Pokreće Blogger.