Strast mu nije na prvom mjestu - 2 osobine koje muškarca čine idealnim materijalom za brak

Mnogo se govori na temu braka, i šta to zapravo čini jedan brak srećnim? 


Danas, smo možda i najviše svjedoci velikog broja razvoda. Smatra se da glavni faktor braka sreća. I da vaš partner itekako može uticati na vašu pozitivnost i osjećaj sreće. Naravno, važno je da vi to znate primiti, ali i uzvratiti.

Znači, bitan faktor vašeg braka, jeste svakako prije svega vaš partner. Dakle, ako tražite životnu sreću, zapravo srećan brak, morate isrpavno da odaberete partnera. Naravno, garancija danas, za bilo šta je teška za pronaći, a pogotovo za ovako važnu stvar. 



Prema određenim istraživanjima smatra se da postoje dvije vrste muževa koje čine žene najsrećnijima i pružaju brak na duge staze.  1. Emocionalna stabilnost: Važno je da izaberete i pored sebe imate muža, koji nije sklon nekom neurotičnom ponašanju. 

To bi podrazumijevalo da nije sklon emocionalnoj nestabilnosti, preuveličavanju problema itd.  Žene koje su u braku sa takvim tipovima, su zantno nezadovoljnije. To je donekle i logično. Jer vaš partner ne gleda ništa pozitivno, to prenosi na vas i vi postajete nesrećne. 



Ne vidite svjetlu stranu ničega. Znači da biste prije svega bile srećne, potrebno je da takav bude i vaš muškarac. Pozitivan, istrajan i neko na koga se možete osloniti. Na taj način vi ste srećne u odnosu, jer znate da je pored vas neko sa kim možete riješiti svaki životni problem. 

2. Posvećenost porodici: Druga karakteristika dobrog muža jeste prvo porodični život, ispred svega ostalog. Takav tip muškarca će prvo staviti porodicu kao prioritet, a ne karijeru ili neku drugu stavku svog života. Svakako ste više srećni, kada ste zajedno i kada je porodica na okupu. 

Naravno, ovakav muškarac je posvećen i poslu, jer na taj način zarađuje za svoju porodicu. Ali, vrijeme koje provodi sa porodicom je za njega najvažnije. Pored takvog muža srećna je i žena, ali i djeca. Djeca odrastaju u harmoniji i zdravom okruženju. 

Kada se osjećate zapostavljeno, teško je da osjećate sve ove gore navedene benefite. Odluka o braku bi trebala da bude zajednička, pa shodno tome i da se znaju prioritetu u istom.

Pokreće Blogger.