Niko u naše živote nije došao bez razloga - Univerzum povezuje parove po jednom principu

Vjerovatno ste se nekada zapitali po kojim to principima i osnovama Svemir vam šalje nekoga u život? Zašto baš on ili ona? 


Kada razmislite o svojim iskustvima ili trenutnom odnosu, ali i kada pogledate parove oko sebe bude vam jasno kako to Svemir mudro povezuje parove. To povezivanje nas često nauči brojim lekcijama. Bilo da ostanete u nekom odnosu ili ipak ne, vi postajete bogatiji u smislu iskustva i novih saznanja. 

Svemir vam šalje ono što je za vas u tom trenutku najbolje. Takođe, Svemir vas uči da ne trebate pod svaku cijenu nešto mjenjati kod partnera, nego ponekad jednostavno samo prihvatiti ga onakvim kakav jeste. Upravo te razlike, vas uče da izađete iz vaše zone komfora i ne bude sve vama prilagođeno onako kako vi to želite. 



Međutim, često ste spremni da prepravljate partnera onako kako vi smatrate da on ili ona u vašem odnosu treba da budu. Zastanite i razmislite, zašto vas je Svemir povezao i šta vam želi poručiti. Koja je svrha povezivanja vas i vašeg partnera. 

Drugo, razmislite zašto ste baš vi dobili takvog partnera. Npr. ukoliko ste pored sebe dobili osobu koja je sklona mašti, idealizaciji, nekom svom unutrašnjem svijetu, on treba naučiti gledati realnije i biti više prizeman. Ali, isto tako, vi pored njega naučite da ne treba sve da bude isplanirano, već da se ponekad jednostavno prepustite mašti. 



Kada jedno kod drugog uočite želju za promjenom, tada ćete i težiti ka istom. On da bude realniji, a vi maštovitiji. Svako od vas usvaja nove, ali vrijedne osobine. Možda život sa sanjarom nije idealan, ali zna biti itekako uzbudljiv. Znači, pitajte se zašto vam je Svemir poslao baš takvog partnera i šta želi da naučite. 

Niko u naše živote nije došao bez razloga. Bitno je da sve dok se vi osjećate srećno, zadovoljno i ispunjeno, da u tom odnosu i ostanete. Kada počnete da gajite drugačije emocije, vi ćete znati kako dalje.

Sve u svemu, novo iskustvo, lekcije i poente vam neće naškoditi, čak šta više formiraće vas kao osobu. Prema tome kada ste u odnosu, prepustite se. Kada težite da budete u istome, budite pozitivni i zamišljajte željane ishode, Svemir će vas svakako ugodno iznenaditi.

Pokreće Blogger.