Neki ljudi su nesposobni biti vijerni: 4 razloga zašto se žene upuštaju u ljubavne trouglove

U današnje vrijeme nije neobična situacija, da žena želi da uživa u pažnji više muškaraca. Na taj način se osjeća važnom i poželjnom. 


Međutim, ovdje se više akcenat stavlja na ljubavni trougao. Gdje žena voli da uživa pažnju od strane dva muškarca istovremeno, a ona se često u takvoj situaciji smatra pobjednicom. Četiri su razloga zašto se žene upuštaju u takve odnose i zašto ih takav stil života privlači: 

1. Ljubavni trougao od strane žene pretežno nastaje iz nekoliko razloga. Kao prvi razlog navodi se nedovoljno poštovanje muškarca sa kojim je žena trenutno. Npr. žena više ne osjeća privlačnost prema svom partneru, ali iz zahvalnosti ostaje sa njim. 



Ali, isto tako spremna je da se upusti u avnturu. Takođe, postoji razlog gdje je žena jednostavno odrasla u toksičnom okruženju i smatra da je takav odnos u redu, i da je isti čini srećnim. Sve u svemu, kada žena obezvrijedi muškarca pored sebe, ona na sve druge načine pokušava da udovolji sebi i svojim potrebama. 

2. Nije sklona pravim i iskrenim emocijama. Žene koje su spremne funkcionisati u ljubavnom trouglu, pretežno nemaju pretjerano puno empatije i ne znaju iskazati emocije. One su više skolne da uživaju pažnju i tuđe emocije, dok iste ne vraćaju. 



Kada osjete da sa druge strane više ne doživljavaju ono što žele, lako će da traže drugog muškarca. Odanost za njih i nije baš previše značajna.  3. Želi da uživa mušku pažnju: Današnje društvene mreže su takođe dosta uticale na to. Žena kada objavi fotografiju itekako uživa u komplimentima, komentarima, lajkovima. 

Takođe, žena koja u odnosu je navikla da uživa pažnju, ona to konstantno očekuje i podrazumijeva je. Pretežno je uvijek više spremna da je ona ta koja treba pažnju, ljubav, podršku, a muškarcu daje na kašikicu. Kada osjeti da nema pažnje, spremna je da ode. 

4. Sklona je upoređivanju: Žena se često zna voditi stavom "Pokaži mi da si me dostojan". Pa se shodno tome oko nje vrti dosta muškaraca u želji da se pokažu kao pravi. Spremna je da komunicira sa više njih i daje sebi priliku da bira. 

Takođe, skolona je da upoređuje sadašnjeg sa bivišim. Ako joj sadašnji muškarac bude bolji, ona će ostati sa njim. Ukoliko joj je bivši ipak bio bolji, ona će biti spremna da mu se vrati ili ostavi sadašnjeg muškarca.

Pokreće Blogger.