Šta činiti ako se muškarac dopisuje sa drugim ženama: Ako vas voli neće vas činiti ljubomornima

Kada ste u poziciji da ne znate šta da mislite o određenoj situaciji, u glavi može da nastane prava konfuzija. 


Dobra procjena u tom trenutku i nije baš na vašoj strani. Danas ćemo iznijeti priču, od strane jedne djevojke, tačnije njenu nedoumicu u kojoj se našla. Naime, prije par dana otkrila je da se njen momak dopisuje sa bivšom koleginicom iz razreda.

Imali su godišnjicu mature, i od tada je vjerovatno sve i počelo. Sasvim slučajno otkrivene poruke, postavljale su hiljadu i jedno pitanje. Na pitanje, o čemu se radi, momak je odgovorio da tako međusobno svi komuniciraju. Ali, kada je bolje pogledala, njih dvoje su prešli i na lični čet i dopisivanje. 



Ta žena je pritom udata, i ima dijete. Djevojka se zapitala šta se dešava, i kako je ispravno razmišljati? Da li pretjeruje ili je previše liberalna?! Jednostavno, našla se u poziciji da ne zna šta da misli o situaciji koja joj se desila. Zapravo, koga da pita za mišljenje i od koga da traži savjet?

Da li ste se nekada našli u sličnoj situaciji, i kakav bi ste savjet dali nekome? Kada se malo bolje razmisli, teško je donijeti ispravnu procjenu. Prvo, u tuđi odnos se nezahvalno mješati, a drugo ni vi ne možete donijeti određenu procjenu, jer ne znate šta tačno da mislite. 



Ono što jedino možete procijeniti kod osobe koja vam se na ovaj način povjeri, jeste da je njeno psihičko stanje uzdrmano. Primjetite da se osoba osjeća loše, i to je ono što jedino sa sigurnošču možete procijeniti. Zapravo, njeno stanje bi najviše trebalo da zabrine njegog izabranika. 

I tu je moguće da se nalazi odogovor. Ako je on primjetio da se djevojci ne dopada to dopisivanje, odmah će ga prekinuti. Jer prvenstveno voli i poštuje nju i njeno mišljenje. Ako je on zaista njen, on je neće uznemiravati. Ako nastavi dalje po svom, onda je to već loš znak. 

Zapravo, možda je odgovor na situaciju upravo u njegovoj reakciji. I na osnovu nje može se znati na čemu je njihov odnos. Sve u svemu, bilo kakav loš osjećaj u vezi traži iskren razgovor. Nagađanje, savjetovanje, pretpostavke samo stvaraju dodatnu konfuziju. 

Ono što je glavno, jeste da se u vezi ne treba osjećati loše, jer je to nešto lijepo i posebno. Ako nemate takva osjećanja, a partner vam ne nudi iskren razgovor i odgovore, ispratite njegovu rekaciju na postavljeno pitanje, možda će vam taj detalj upravo otkriti koliko mu je stalo do vas.

Pokreće Blogger.