Narcisa najviše boli odlazak osobe kojom upravlja: 3 načina da povrijedite njegov ego

Kada okončate toksičnu vezu sa narcisom, osjetite kao da ponovo imate krila. Ali, često i dalje se osjećate iscrpljeno poslije takvog odnosa.


Pitate se, kako da se vratite na staro? Možda ćete imati potrebu za osvetom, jer pretežno odnos sa narcisoidnom osobom ostavlja trag. Međutim, dobro razmislite. Ukoliko narcis nije pogođen vašim rastankom, neće ni na vašu osvetu gledati drugačije. 

Postoji mogućnost da samo sebe dodatno povrijedite. Najbolje je da nakon raskida, nemate apsolutno više nikakvu komunikaciju. Ukoliko i dalje budete komunicirali, samo stvarate ponovo priliku da vas uzme pod svoju manipulaciju. Ovo su tri načina da povredite narcisov ego: 



1. Prvo i glavno pravilo- Nema kontakta sa njim: Za narcisa nema veće kazne nego kada više niste u njegovoj blizini i nema mogućnost da upravlja i manipuliše vama. Dokažite mu da ne može tek tako da vas pozove, posjeti itd. Jednostavno. samo prekinite kontakt. 

Blokirajte izvore kontakta sa njim, to će mu sigurno uticati na ego. A, sebi ćete na takav način pomoći, jer se spašavate toksičnog odnosa.  2. Neka vaš fokus bude samo na vama: Kada narcis primjeti da ste se usmjerili na sebe i svoje potrebe, a ne na njegove, itekako će ga to iznervirati. 



On očekuje da centar vaše pažnje bude samo on. Najbolja osveta da precrtate nekoga, ko nije bio najbolji prema vama. Radite stvari koje vas čine srećnim, i ispunjavaju, a pritom vam je on iste branio. Tako ćete mu pokazati da imate stav, i da ne može da utiče na vas. 

3. Budite spremni da krenete dalje: Krenuti dalje jeste teško, ali ako ne možete sami, budite spremni potražiti nečiju pomoć. To je sasvim u redu. Kada narcis primjeti, da ste počeli živjeti svoj život, daleko od njega, itekako će mu to uticati na ego. Skupite snage i presjecite odnos za koji znate da vam ne donosi ništa dobro. Tek kada to učinite, shvatićete šta zapravo zaslužujete, i kako je letejti život sopstvenim krilima.

Pokreće Blogger.