Iz ugla jedne žene: Najbolje godine za ženu počinju kada prestane tražiti sreću u muškarcima

Dosta tema je vezano za godine žene. Ali, da li su godine parametar za većinu stvari? 


Baš i ne. Neke dobre stvari u svom životu žene otkriju tek kada zanemare godine. U većini slučajeva se ne radi uopšte o godinama. Čak ni o dobroj građi, sjajnoj i gustoj kosi, koži bez bora, niti brojem veza u kojoj je žena bila. 

Radi se o tome da njeno zadovoljstvo počinje kada upozna i zavole sebe i nikome ne dozvoljava da joj priča bajke. Najveće zadovoljstvo i najljepše godine žene počinju onda kada prestane mariti šta drugi misle o njoj.



Ona više nije spremna niti želi da trpi tuđe gluposti, niti da gubi svoje vrijeme sa ljudima koji ne znaju uživati u njenom društvu. "Najbolje doba žene počinje kada postane velikodušna, velikodušna na pohvale. Jer ona zna šta znači biti nedovoljno cijenjena". 

Upravo tako i jeste, kada je žena na svojoj koži osjetila poniženje, postaće velikodušna na pohvale. Takođe, najljepše godine žene počinju kada prestane birnuti o nečemu što se već dogodilo i što će se dogoditi. 



Kada zna uživati u životu, uprkos svim problemima, jer je spoznala da je život kratak i da svoje vrijeme više ne želi trošiti. Najbolje doba žene počinje kada dopusti sebi da je manje savršena, a više ljudska. Kada ne skriva svoja raspoloženja, već pokaže kada je krhka, ali i jaka. 

Ali, znati pokazati ko je ona zaista, uvijek će biti njena najveća moć. Kada žena odluči biti heroina svog života, kada prihvati svoje ožiljke, bore koje su joj obilježile život, i podočnjake pod očima. I tada će biti srećna. "Najbolje doba žene počinje kada više ništa ne očekuje, jer uvijek uzima ono što želi". 

Možda i najvažnije jeste, da najbolje doba žene počinje kada zahtjeva poštovanje, jer ga zaslužuje kao žena. Kada shvati da je živjeti sa muškarcem koji udara verbalno, fizički i psihički isto što i živjeti slobodna u zatvoru. "Najbolje doba žene počinje kada ona zatvori knjigu o onome što nije uspjelo i odluči početi ispočetka jer uvijek ima vremena za promjenu".

Pokreće Blogger.