Da je valjalo, trajala bi - 9 besmislenih razmišljanja i kajanja nakon raskida veze

Prekid veze zna da bude težak i iscrpan. Ponekad je teško da shvatite da je svako krenuo svojim putem, i da je vaša veza zaista okončana. 


Sve je već kristalno jasno, i odluka je definitivna. Argumenti za prekidanje veze postoje. Ali, vi i dalje ste skloni iznova i iznova da vraćate misli, preispitujete i analizirate. Još uvijek se osjećate kao da ste u začaranom krugu. Sami sebi stvarate i organizujete emotivnu konfuziju u glavi. 

Postajete jako kontradiktorni i nervirate sami sebe. Prije pola sata tu osobu ne želite ni vidjeti, a sada već razmišljate da joj pružite drugu šansu. Do juče ste mislili da je već sve završeno, da danas već pravite nove scenarije. Važno bi bilo da shvatite glavnu stvar. 



Ako je za vaš rastanak postojao dobar razlog, pa ste već tako presjekli i odlučili, ako sa druge strane nije bilo povratne reakcije, onda je vrijeme da zaista zatvorite to poglavlje u vašem životu. Ovo su samo neke od fraza kojem osoba opterećuje sebe poslije raskida, a to je apsurdno. 

Nema potrebe više da razmišljate o tome, a kamoli još dodatno da analizirate:  1. Trebao/la sam napustiti tu osobu i ranije. Takvo razmišljanje je besmisleno, napustili ste je kad ste odlučili i idite dalje. Sada je to potpuno nebitno. 



2. Kako nisam prije vidio/vidjela neka stvari: Primjetili ste nešto kada je za to došlo vrijeme, tako da na to gledajte tako, a ne drugačije.  3. Teško ću naći bolju/boljeg: Riješite se idealizacije. I nemojte sebi stvarati pogrešna uvjerenja, i onemogućavati dobre buduće prilike. 

4. Trudili ste se u toj vezi: Dali ste sve od sebe za vrijeme veze. Ono što ste smatrali potrebnim to ste i pružili. Ne vraćajte se na staro i ne preispitujte šta se mogli drugačije. Veza je završena, izvucite pouke i krenite dalje. 

5. Da li on ili ona misli na mene: Ne treba da vam bude važno šta ta osoba radi ili misli sada. Presjekli ste odnos, i držite se toga. 6. Zašto sam to nešto tako uradio/uradila: Ono što je rečeno i učinjeno ne možete vratiti. Ako mislite da ste negdje pogriješili, osvijestite to i ako imate potrebu izvinite se. To će bit dosta od vas. 

7. Možda bi moj postupak promjenio nešto: Dali ste sve od sebe i učinili sve što ste mogli za vezu. Razmišljanje da bi "možda" vaš postupak nešto promjenio je samo gubljenje vašeg trenutnog vremena. 

8. Šta ako se on ili ona promjeni: Razmišljanje "šta ako" nema garanciju. Ako treba neko da se mjenja da bi nešto uspjelo, zapitajte se da li ste bili jedno za drugo. 9. Ako voli nekoga drugog više od mene: Više niste sa tom osobom i ona nije vaša. Bolje bi bilo da razmišljate kako ćete sresti nekog novog u koga ćete se zaljubiti i više vam bivši ili bivša neće ni pasti na pamet.

Pokreće Blogger.