Ne dopušta da je bilo ko ponižava - Žena koja sebe voli i poštuje, 8 stvari sebi neće dopustiti

Put do spoznaje sopstvenih kvaliteta jeste tažak, ali i vrijedan svakog koraka. 


Površinski gledanje na sopstvene kvalitete, ne treba da vam bude navika. Žena koja cijeni sebe i sve ono što jeste, posjeduje određene navike. Ako preciznije govorimo, žena koja sebe stavlja na prvo mjesto posjeduje ovih 10 navika: 

1. Svijesnost o većini svoga vremena: Događa se da živite i da tako prolaze dani, a da na iste samo zaboravljate i ostavljate iza sebe. Ne cijenite dovoljno trenutak. To žena koja cijeni sebe i svoje vrijeme neće dozvoliti. Ona živi svaki trenutak i ne uzima ga zdravo za gotovo. 



2. Smirena je i mudra kada donosi odluke: Žene su poznate kao emotivna bića. Ali, iskusna žena neće dopustiti da je vodi emocija, već mudrost i razum pri donošenju bitnih odluka. Skoro pa sve njene odluke na svim životnim poljima su utemeljene na njenim vrijednostima i načelima.

3. Pažljivo bira svoje okruženje: Htjeli to priznati ili ne, okolina itekako utiče na nas. Toksična okolina, toksični i vi. Neka oko vas budu ljudi koji vas cijene i znaju koliko vrijedite. 4. Ne dopušta da je muškarac ponižava: Žena koja cijeni sebe neće dopustiti da se vraća muškarcu iznova i iznova. 



Već nakon prve izdaje, ona završava odnos i ponosno nastvalja dalje.  5. Poštujete svoje vrijeme, ali i vrijeme drugih: Ona razmišlja u smislu svojih planova i ciljeva i zna kako ispravno da usmjeri svoje vrijeme. 

Takođe, cijeni vrijeme svoje okoline i prijatelja. Samo osoba koja cijeni svoje vrijeme, znaće cijeniti i tuđe. 6. Samostalno kroči svojim životnim putem: Žena koja cijeni sebe neće čekati na sudbinu i milost. Već sama se bori, kreće i riskira za sve ono što želi postići. 

Ne voli biti u ulozi žrtve, već će sama hrabro ići naprijed, bez potrebe da se pretjerano žali. 7. Njen moto je "Ja to mogu": Ona je sama sebi podrška i ohrabrenje. I kada naiđe na prepreku zna da ona to može zaobići i nastaviti dalje. 

Žena koja ne voli dovoljno sebe razmišljaće u pravcu "Ja to ne mogu, nisam sposobna" i nastaviće čekati da nešto dođe tek tako. 8. Izvlači samo pozitivne pouke: Zna da se život sastoji od pluseva i minusa. Ali, iz svake negativne situacije uzeće ono korisno, pozitivno i najbolje za nju. Žena koja voli i cijeni sebe uvijek će pronaći šta je to bilo korisno u nekoj situaciji.

Pokreće Blogger.