Zašto je od iznimne važnosti da ne povrijedite roditelje - Ne grizite ruku koja vas hrani i miluje

Roditelji za svakog od nas su jako značajne osobe u životu. U djetinjstvu njihova uloga je neopisiva, a kasnije kada odrastemo naša uloga njima treba da bude baš takva.


Smatra se da je vrijeđanje roditelja, jednako vrijeđanju sveca. Danas ćemo govoriti o odnosu roditelja i djece i zašto ne bismo nikada trebali da se nepristojno ponašamo prema njima. Ne vrijeđajte svog oca. Sunce predstavlja oca. 

Ako loše potupate i vrijeđate oca, gubite tu značajnu energiju, koja je potrebna svakome od nas. Energija Sunce vam pomaže da steknete imunitet, da se uzdignete u društvu, da poštujete druge i drugi poštuju vas. 



Postoji naravno slučajeva, gdje je teško ljubavlju vratiti ocu, koji nije bio najbolji za vas i vašu majku. Loše se ponšao prema majci, napustio je, loše se ponašao prema vama, tukao vas, radio loše stvari itd. Teško je, ali potrebno je da pronađete snagu za oprost, prvenstveno zbog sebe, svoje porodice, djece itd. 

Trudite se da ga ne kritikujete, on vam je zajedno sa majkom podario život. Uložio je sve najbolje, što je tada mislio da zna. Zapamtite, da svako nosi svoj dug sa sobom. Tako će i on. Nema potrebe da vi nešto naplaćujete. 



Volite i poštujte očeve dok su živi, jer kad ih jednom ne bude samo ćete tako znati da ste dali sve od sebe. Takođe, majku nikada ne kritikuj. Majka je najsjajnije biće na ovoj planeti. Posao majke nije nimalo lak. 

Svaka majka je radila kako je mislila da je najbolje za njeno dijete. Griješile su naravno, kažnjavale kad ne treba, povisile glas, ali sve iz straha da vam se nešto loše ne dogodi. Majku predstavlja Mjesec. Energija Mjeseca vam daje mir, spokoj i snagu. 

Ako prekinete tu vezu onda vam se javlja samo anksioznost i nemir. Veza majke i djeteta je neraskidiva, za čitav život. Koliko god odrasli bili, ta veza ostaje. Poštujete i volite svoje roditelje. Naravno, da svi griješimo, ali opet vi kao njihova djeca budite smireniji i tolerantniji. 

Kada roditelji dođu u određene godine, obilazite ih, nađite im se tu kada god je to potrebno. Sutra kada više ne budu tu, potrebno je da imate čistu dušu, da znate da ste bili tu za njih i oni za vas. Prenesite to svojoj djeci, i vama će to značiti u starosti.

Pokreće Blogger.