Tužno je kad u nečijim rukama vidimo spas, a iste nas guraju ka dnu: Priča o farmeru i magarcu

Poteškoće su sastavni dio života. Na kraju je najbitnije kako gledamo na iste. 


Povodom toga, danas vam donosimo jednu poučnu priču, koja će vam zasigurno služiti. "Jedan farmer je imao magarca. Taj magrac je služio farmeru dugi niz godina. Jednog dana životinja je pala u bunar i počela glasno da doziva pomoć. Kada je farmer to čuo, brzo je otrčao do bunara. 

Čovjek je dugo razmišljao šta da radi i kako da postupi u datoj situaciji. Nakon dugo ramišljanja, farmer je rekao "Životinji se ne može pomoći, kupiću novog magarca koji će bolje još poslužiti. Ovaj je svakako već dao sve što je mogao". Čovjek je uzeo alat i počeo da puni bunar zemljom. 



Životinja je shvatila šta se dešava i počela da moli za milost. Magrac je odjednom prestao da vrišti i farmeru je to taman dobro došlo da bi nastavio da radi. Međutim, nakon dužeg ćutanja, farmer se zapitao šta se dešava. 

Kada je bolje pogledao ostao je zatečen.Svaki put kada bi komad zemlje pao, životinja bi je zgnječila nogama. Poslije nekog vremena, životinja je bila skoro na vrhu. Magarac je jednostavno želio da živi i počeo vrijedno da radi kako bi preživio i izvukao se iz bunara. 



Ovakvih životnih situacija je mnogo. Čovjeku se javljaju brojne teškoće i problemi. Ponekad najviše zabole odluke drugih ljudi, a koje su usko vezane za nas. Za ruke koje mislimo da će nam pomoći, zapravo nas samo dublje odgurnu. 

Ali, imajte na umu, da kakve god nevolje da vas sustignu, nikada ne odustajte. Nastavite da se borite za sebe i svoju sreću. Budite kao životinja iz poučne priče.Otresite zemlju sa sebe i pretvorite je u svoj izlaz. Ako se ne predate i nastavite dalje, jedino tako možete izboriti se za sebe. 

Neka vam ljudi budu lekcije, a vaša volja zvijezda vodilja. Oslonite se prvo na sebe, pa tek onda vidite da li možete na druge. Razočarenje će proći, a vaš ponos koji ćete imati, jer ste uspjeli, ostaće zauvijek.

Pokreće Blogger.