Bili smo zajedno 3 godine, a on se oženio mjesec dana nakon raskida - Priča prevarene žene

Nikada nisam mislila da se moj bivši plašio vjenčanja, ali on nikada nije bio spreman na brak. 


Znam da brak nije mala stvar i da treba dobro razmisliti prije nego što se odluči na taj korak, ali me zaboljela činjenica da se oženio svega mjesec dana nakon što smo nas dvoje raskinuli. Bili smo u vezi tri godine i sa mnom nikada nije pokrenuo tu temu. 

Nikada nismo za te tri godine razgovarali o braku i našoj zajedničkoj budućnosti, a ja sam se nadala da će se to jednog dana samo od sebe desiti. Kada sam ga jedne prilike upitala šta misli o braku on mi jerekao da nije spreman i na tome je sve ostalo. 



Nije volio vjenčanja i ja ga nisam ni forsirala da ide sa mnom niti sam ikada ponovo pokrenula tu temu. Mislila sam da je to nešto što moram prihvatiti i nadati se da će se jednog dana predomisliti po tom pitanju. U našoj vezi nije bilo problema lijepo smo se slagala i vidjela sam da nam nije potrebno da se vjenčamo da bismo bili srećni. 

U jednom trenutku sam shvatila da se naši planovi za budućnost ne poklapaju. Nakon jednog našeg razgovora o zajedničkoj budućnosti shvatla sam da u njegovim planovima nigdje nema mene što me je jako povrijedilo. Ubrzo nakon tog razgovora rekao mi je da više nije srećan sa mnom i da treba svako da krene svojim putem. Bila sam jako povrijeđena, ali najgore je tek uslijedilo. 



Dvije sedmice nakon našeg raskida čula sam da je našao drugu djevojku, a mjesec dana poslije sam čula da se oženio. Tada sam shvatila da on nije bio protivnik braka kao što sam mislila, samo nije želio da se vjenča sa mnom. Tri godine mog života je bilo bačeno niz vodu i uzalud potrošeno na nekoga kome nije bilo stalo do mene. 

Pretpostavljam da je sa tom djevojkom bio u vezi i dok je bio sa mnom jer ne odlučuješ se sa nekim na zajednički život mjesec dana nakon što ga upoznaš. Ispočetka sam mrzila sebe jer sam mislila da nisam dovoljno dobra za njega, a onda sam shvatila da mi je bolje bez njega. 

Ne treba mi u životu neko ko će me zavlačiti i lagati. Ne treba mi neko ko će se loše ponašati prema meni i ko bi me mogao ponovo povrijediti. Sada mi je drago što je našao drugu i što nije oženio mene. Ko zna kako bi naš brak izgledao da smo ostali zajedno i vjenčali se.

Pokreće Blogger.