Nježnošću žena privlači - Borbenošću zadržava: 6 osobina za kojima muškarci "odlijepe"

Vjerovatno ste nekada čuli frazu "Nije sve u ljepoti", da li se slažete? Ponekad žena ne mora da bude brutalno lijepa, ali svejedno muškarci lude za njom. U čemu je tajna? 


"Nije nešto posebno, ne znam šta vidi na njoj", samo se neke još od fraza koje ste imali priliku da čujete. Ali, kako god, njen muškarac, a i drugi lude za njom. Prema viđenjima nekih psihologa ovu se neki od praktičnih razloga zašto žene izazivaju intresovanje kod suprotnog pola: 

1. Žena je slobodna i ne pati da bude u odnosu Zapravo, na njenoj ruci nema burme, ali ona to i ne želi pod svaku cijenu. To se jasno vidi i na njoj. Ne odaje utisak nekoga ko je umoran od samoće i samo čeka muškarca. Baš suprotno, itekako zna da se zabavi i uživa sama. 



2. Jednostavna je i mirna Umije da obavlja komunikaciju spontano, a opet zavodljivo. Gleda u lice sagovornika naivno i misteriozno. To svako budi dozu seksipila i privlačnosti kod druge strane. Otvorena je za komunikaciju, ali opet ne znate kakve su joj namjere. 

3. Ne namće svoje znanje Zna da vodi razgovor, a da pritom ne zatrpava sagovornika svojim znanjem. Ima mjeru. Partneri koji su na istom intelektualnom nivou, brzo će se razumijeti. Sagovornik će prepoznati vašu pamet i znanje, a opet biti zadovoljan jer to ne pokazujete na napadan način. 



4. Ne crveni se kada priča o intimnosti Muškarce itekako privlači kada žena mirno i otvoreno priča na temu intimnosti. To pokazuje iskustvo, ali i spremnost da kada ste sa njom u odnosu otvoreno kažete vaše potrebe i želje. Kada je intimnost dobra, i odnos je dobar. 

5. Nije feministikinja, ali zna da poštuje sebe i svoja prava Skoro pa nijedan muškarac ne voli pretjerano nametanje samo njenih prava. Ovakva žena zna za sebe i cijeni sve ono što jeste, ali bez potrebe da to namće drugoj strani. To pokazuje da je žena osvještena, i da sa ili bez muškarca funkcioniše isto. Pravi muškarac, koji nije sujetan, to itekako poštuje i ujedno ga privlači. 

6. Drži do svog izgleda i izgleda njegovano To ne mora odmah da znači da ima tanak struk i druge noge. Dovoljno je da brine o svojoj kosu, licu i da bude prikladno obučena. Malo provokativna, ali u isto vrijeme kulturna. To svakako donosi znatiželju i privlačnost kod suprutnog pola.

Pokreće Blogger.