Filozofija života: Sreću nećete naći dok čekate pohvalu i priznanje drugih ljudi

U vašoj je moći samo da upravljate svojim emocijama i ponašanjem, ne možete da kontrolišete druge i njihova djela. Kontrolom vaših emocija, spriječićete druge da imaju jak uticaj na vas. 


Mnogi ljudi oko nas se ne ponašaju u skladu sa našim principima i idealima – to često može da utiče na nas. Međutim, mi smo jedini koji možemo da damo mogućnost drugima da utiču na nas. Važno je da ne budete ogorčeni zbog onoga što ne možete da promijenite. 

Najbolje je da živite kako želite i da pustite druge da žive po svojoj volji. „Fokusirajte se na ljude koji vas inspirišu, a ne na one koji vas nerviraju“, rekao je Buda. Postoji jedan fenomen koji je interesovao čak i Alberta Ajnštajna, a koji se može, na određen način, primijeniti i na ljudsko ponašanje.



Taj fenomen se u kvantnoj fizici zove kvantna zapletenost. On znači da kada dvije čestice dođu u odnos jedna sa drugom, dodirnu se na bilo koji način, obe se zauvijek mijenjaju. One utiču na druge čestice, odnosno ono što su one svojim dodirom stvorile, čak i ako se razdvoje u nekom trenutku. 

Ovakav odnos karakterističan je i za ljude. Ukoliko imate kolegu koji stalno kritikuje vaš rad ili je stalno loše raspoložen, njegove kritike i loše raspoloženje će uticati na emocije svih saradnika. Ovakav odnos svaki dan može da utiče na sve vaše druge odnose u životu, može da ode toliko daleko da utiče čak i na odnose sa porodicom.



Ukoliko uvidite da sa nekim imate odnos zbog kojeg patite – neophodno je da što prije završite taj odnos. Daćemo vam nekoliko savjeta: Princip potiska: Budite oprezni i dajte vremena ljudima oko vas da pokažu svoje pravo ja. Ne dopustite da se razočaravate iznova zbog istih stvari. 

Odluke donosite vi: Ne dopustite da drugi utiču na vas. Budite svjesni svoje snage, prepoznajte svoje vrijednosti. Niste ono što drugi misle: „Ti si ti, a ja sam ja“ – ono što drugi misle i kažu o vama niste vi. Prihvatite sebe i druge onakve kakvi jesu, ma koliko bili drugačiji od vas. 

Na vas utiče samo ono što dopustite: Čovjek ne živi sam. Mi se konstantno srećemo sa raznim ljudima od kojih, skoro uvijek, uzimamo nešto. Pošto sada znate kako kvantna zapletenost djeluje, potrudite se da negativne vibracije i energiju drugih držite što dalje od sebe. 

Neka drugi budu onakvi kakvi žele. Dajte im da kažu šta imaju, ali stavite granicu na uticaje na vas. Budite čvrsto vezani za svoje principe i uutrašnju snagu. Prije ili kasnije nedaće stanu, vjetar se povuče. Zato, uvijek pamtite da na vas utiče samo ono čemu vi dozvolite uticaj.

Pokreće Blogger.