"Niko te drugi ne bi trpio takvu": 4 klasična primjera muške manipulacije

Prema mitovima i legendama o porodičnom životu, žene bolje savladavaju manipulaciju u braku.


Muškarci važe za direktne, strogog držanja i uvijek oštrog jezika koji kaže šta misli. I ispada da samo žene varaju i vrte muškarce oko malog prsta. Međutim, iskustvo pokazuje da sposobnost manipulacije ne zavisi od pola. 

Mnogi muškarci su savršeno savladali niz manipulativnih trikova. Evo nekoliko njih: Svi drugi su još gori; Ovo je jedna od najbezazlenijih stvari koju koriste gotovo svi. Pokušaju ubijediti ženu da su svi drugi muškarci lošiji i manje vrijedni pažnje. 



Često pričaju o nekim „lošim momcima“ sa naglaskom da oni nisu takvi. Ponekad pomisle da su pravi „dijamanti“ što nema veze sa stvarnošću. Predstava zvana "slatke šapice"; Ova predstava izgleda tako što se pravi da ne zna kako se nešto radi. 

Ne zna da oguli krompir, da opere tiganja i prebacuje se u najslađeg medu kojeg možete zamisliti. Ipak, ovo je relativno bezopasno jer će vam biti jasno šta radi. Važno je da ne utiče na samopouzdanje žene, ali ovim vam pokazuje da su kućni poslovi ženska stvar.



Ali rješenje je jednostavno – samo odbijte da radite umjesto njega. "Ko bi tebe htio takvu"; Ova vrsta manipulacije često počinje mnogo prije braka, ponekad i roditelji tako utiču na djevojčice. Poenta je ubijediti ženu da nije dovoljno dobra i da nikome nije potreba takva kakva je. 

Obično riječ „takva“ označava nešto negativno. Ovakva vrsta manipulacije zaustavlja se iskrenim razgovorom o tome koliko može da povrijedi ženu. Ali, može se razgovarati samo ako on želi da sluša i razumije, a postoje i oni koji nikad ne prestaju da govore takve stvari ženama. 

Prijetnja "kupi svoje stvari"; Najneprijatnija manipulacija, za mene, je upravo ova. Najčešće je izgovaraju muškarci koji su stambeno obezbjeđeni, za razliku od svojih partnerki. U slučaju ponašanja supruge koje je za njihov ukus neprikladno ili neprijatno, odnose se prema njoj kao da treba da je vrate njenoj kući, treba da kupi svoje stvari i ide iz njegovog stana. 

I pored svih apela i prava žena, sa ovakvim muškarcima je borba često duga i skoro pa nemoguća. Razmislite uvijek da imate nešto svoje. Srećom, takvi manipulatori često izgube partnerku i ostaju sami u životu. Na kraju, važno je da ponovimo i naglasimo da manipulacija nema veze sa tim kojeg ste pola – ovakve manipulativne tehnike u stanju su da koriste i muškarci i žene. Manipulacija ima veze samo sa ličnošću i karakterom i nikad nije prijatna za čuti!

Pokreće Blogger.