Filozofija života: Porodica je naše najveće bogatstvo - Ne shvatajte to olako

Koliko nam je porodica važna, to je ponekad i nepotrebno za objasniti. Porodica je naše najveće bogatstvo i upravo nam ona daje naše mjesto u svijetu. 


Svi smo mi ljudska bića koja su sklona pogreškama, oproštajima, borbama i pomaganju drugima. Ali, nasuprot svih bura, uvijek imamo strpljenje za svoje najmilije i volimo ih. Porodica jednostavno bi značila mir i utješni kutak. 

Porodica je mjesto koje miriše na djetinjstvo, ono nešto najljepše. Birše nam suze i miluje dušu. Mjesto na kom smo naučili šta je život i životne lekcije. U sklopu porodice se i mi formiramo kao ličnosti. Tu usvajamo sve obrasce i načine ponašanja. 



Tu se oblikujemo za svijet koji nas čeka. Tu se nalazi sve što nam pripada i što nam niko nikada ne može oduzeti. Svi mi svojoj porodici dugujemo prve i najdublje tajne, naše najveće strahove i naše najradosnije osmjehe. Postoje i ona manje lijepe stvari, koje nas zadese. 

Pucanje odnosa, rasprave ali opet na kraju porodica je tu. Grupa koja je sastavljena od nesavršenih ljudi, ali ljudi koji se bazuslovno vole. Bez obzira gdje se nalazite uvijek možete računati na podršku i topli zagrljaj, koliko god da ste daleko. Porodica je slika koja najbolje oslikava ono što mi jesmo.



Najljepša i najdragocijenija verzija nas samih, na koju se trebamo konstatno podsjećati. Veza između članova porodice je nešto što je jedinstveno i nepreocjenjivo. Onaj osjećaj kada znate da je uvijek neko tu za vas. U bilo koje doba dana i noći. 

Isto tako, druženje sa članovima porodice može da bude nešto što nam je najpotrebnije. Potrebno je takođe, da ne podlegnemo sukobima koje porodica može da ima, jer to samo utiče loše na naše emotivno stanje. 

Ono što je neophodno jeste shvatimo da je dom najvažnija struktura našeg života. I da je potrebno svakodnevno da posvetimo vrijeme svojoj porodici, da iskreno pričate, nađete vremena za druženje. Zapamtite da je imati porodicu najveći blagoslov koji možete imati. Ne shvatajte to olako, i cijenite dok je imate.

Pokreće Blogger.