Drečavi karmin i odjeća za dva broja manja - 7 stvari koje doprinose „jeftinom“ izgledu

Naišla sam na sličan članak na internetu. Nisam sigurna da li je autor muškarac ili žena, ali svakako je zanimljivo čuti šta kaže. 


Autor napominje sledeće stvari koje doprinose „jeftinom“ izgledu: 1. Neprirodno ofarbana kosa 2. Jarko roza ili lila karmin 3. Odjeća koja je manja od vaše veličine 4. Velike torbe 5. Baletanke i previsoke štikle 6. Sintetička odjeća 7. Velik, upadljiv nakit 

Pročitala sam komentar ispod članka, muškarac ga je pisao: „ako žena zamijeni ogromnu torbu za manju, obriše jarki karmin i nanese neutralni, pokrije neonski farbanu kosu modernim šeširom, i odluči se za pamučnu odjeću – da li će njen izgled odmah „poskupiti“?



Nakon tog komentara uslijedila je diskusija između muškaraca i žena. Jedna žena je rekla da troši zaista veliki novac na sebe i svoj izgled, ali da joj, uprkos tome, niko ne prilazi. Čak je i postavila svoju fotografiju da joj ljudi kažu šta joj nedostaje, jer očigledno da joj nešto nedostaje. Ali šta? 

Šta naš izgled čini „skupim“? Samopouzdanje? Zašto su prave dame vidljive i u krpama, a neke čak ni u markiranoj odjeći? Neko je napisao: „Nije jeftino kad umjesto kašmira kupiš poliester. Jeftino nije novac. Čovjek kupuje ono za šta ima novca. 



Jeftino je ono na šta se troši život.“ Skupo je kada živite život punim plućima svaki dan, a ne samo u posebnim trenucima. To znači da imate izbor da birate, da upravljate svojim životom, a ne čekate druge da dođu i uljepšaju vaš život. 

Skupo je kada nijedan dan ne živite uzalud, nego ga ispunjavate smislom. Šta, po mom mišljenju, čini žene jeftinim: 1. Loše navike – ovo se ne odnosi nužno na poroke. Loše navike su i malo sna, odgovaranje ljutnjom na ljutnju. Ovakve navike treba izbaciti. 

2. Psovke – ružan riječnik nimalo nije poželjan 3. Miješanje u tuđe živote 4. Prepuštanje da vas život vodi, umjesto da uzmete stvar u svoje ruke 5. Rješavanje problema, umjesto spriječavanje da do problema dođe 

6. Nerazumijevanje sebe, potiskivanje svoje ličnosti – to dovodi do toga da krećete u beskrajnu potragu muškaraca, novog posla, novog grada, a vi zapravo osjećate samo nemir jer je problem u vama 

„Skupo“ i „jeftino“ – radi se samo o tome kako živite vaš život, koliko ispunjeno. Ne radi se o materijalnom. Pokušajte da se sjetite vama dragih ljudi, razmislite malo o njima – vidjećete da su oni vrijedni, marljivi, strpljivi i vole ljude i život. Nikakva markirana odjeća, nikakvi dijamanti i bogatstva neće dodati „cijenu“ svom vlasniku – ne zaboravite to!

Pokreće Blogger.