Ne živi u zabludi, neće se razvesti: Šta žena dobija, a šta gubi kad pristane biti ljubavnica

Pitate se zašto muškarci ne ostave ženu ako im odnos sa njom teško pada? I zašto iako dođe do toga najčešći uzrok jeste ljubavnica ili "krivica" žene jer nije radila nešto kako treba? 


Uzećemo u obzir primjer prevare u braku. Muškarac, zapravo muž je stupio u vezu sa određenom djevojkom. Najčešće se radi o neudatoj ženi. Većinu vremena provode zajedno i prije svega su intimno bliski. 

Sa jedne strane on je "plaća" poklonima, pažnjom, zajedničkim večerama, čak i pohvalama kod prijatelja. Ukoliko se radi o djevojci koja je ujedno i lijepa i uvažava određeni društveni status, on dobija određenu vrstu pozitivne zavisti od prijatelja i hrani svoj ego. 



Što je odnos kraći ili što više stupa u slične odnose, muškarac dobija pluseve. Ali, više pluseva se itekako mogu preusmjeriti u minuse. Žena sazna sve, bivši momak ljubavnice ga napadne, finansijski troškovi sustignu itd. Zapravo, cijena užitka zna da bude naplaćena. 

Sa druge strane, takođe takve kratke ljubavne veze za neudatu ženu daju i pluseve i minuse. Plusevi se ogledaju kroz uživanje u pažnji, pohvalama, komplimentima, redovnoj intimnosti, čak i rješavanju pojedinih finanskijskih problema. 



Međutim, ukoliko ovakva veza potraje druže od nekoliko mjeseci onda ona itekako prerasta u minus. Kada se sazna sa vezu žene sa oženjenim muškarcem, njena reputacija, društveni položaj i sve što jeste pada u vodu. 

Takođe, postoji stalna opasnost i mogućnost saznanja njegove žene za njih i mogućih obračuna. Komunikacija sa takvim muškarcem je izuzetno komplikovana. Godinama, se stvaraju problemi jer se izgled mjenja, takve žene postaju nezadovoljne jer su zabavu stavljale ispred pravih vrijednosti.

Apsolutno svaka djevojka koja održava takav odnos, bi trebala biti svjesna svega ovoga. Zapravo, svijesna cijene koju može da plati. Garancija za brak od strane takvog muškarca, je skoro pa nemoguća. Na taj način stavlja svoju budućnost u nezahvalan položaj i stvara moguća nezadovoljstva. '

Nažalost u većini slučajeva samostalno i svjesno sebi izaziva poteškoće. Muškarac sa druge strane više uživa u takvom odnosu. Razvod kod većine nije opcija. Često se postavlja pitanje zašto je to tako. Ukoliko se ne vidi kraj supruge, zašto odbacuje razvod kao opciju. 

Najčešći zaključak jeste da kraj supruge ima udobnost i mir. I da često im se javlja kukavičluk ka priznavanju i odricanju svega onoga što su u zajedničkom životu postigli. Plusevi i minusi su prisutni kod obe strane, samo da li su isti vrijedni rizika i svega što već imate, jeste već stvar idnividualne percepcije.

Pokreće Blogger.