Izgled je dio intelekta: Šta žene najčešće odbija kod zrelih muškarca

Česta je polemika koliko godine idu u korist, a koliko na štetu jednog muškarca. 


Npr. možemo da vidimo muškarca u 50tim koji odlično izgleda, a onoga od 30 nećemo ni primjetiti. Zapravo, onda govorimo da je to stvar individualnosti, a ne godina. I mišljenje većine žena jeste da godine nisu presudne, već izgled i duh muškarca. 

Jednostavno, kako se on nosi i osjeća. Možda jedna od koristi starijih muškarca jeste svakako i iskustvo. Ali, kada malo dublje uđemo u tematiku, pitamo se šta to žene odbija, a šta privlači kod muškaraca starijeg od 50 godina? 



Mnogi će odmah reći, novac. To zapravo nije tačno, nije novac jedino mjerilo privlačnosti. Itekako postoje drugi parametri. "Izgled je nastavak intelekta"- Irina Khakamda Evo nekih od odgovora ukoliko se muškarci pitaju šta to privlači ili odbija žene: 

1. Ne jurite za modom i ne pokušavajte da kopirate bilo koga. Takođe, nema potrebe da se trudite da izgledate znatno mlađe. Potrebno je da nosite svoje godine dobro, tada postajete privlačni. Ne trebate da težite 30tim, već da u 50tim izgledate dobro, plus da budete svjesni svog iskustva. 



2. Ne budite arogantni i pristrasni. Prihvatite svijet onakav kakav jeste. Nemojte sebi dozvoliti da neko misli kako umjesto da iz vas govori iskustvo i znanje, govori površnost. To svakako ne može biti privlačno, već odbija ljepšu polovinu. 

3. Nema potrebe da budete ljubomorni na bilo koga. Vi živite svoje godine i potrebno je da uživate u njima. Vi ostajte privlaćni svojoj partnerki, i vaša intimnost se ne umanje, ako se istinski volite. Godine tu ne moraju da predstavljaju prepreku. 

4. Ne opterećujte se brojem godina. Nema potrebe, da krijete svoje godine ili da to smatrate nepristojnim pitanjem. Sa ponosom odgovorite. Ukoliko držite do sebe i svog izgleda možete naići samo na komplimente, kritike ne. 

5. Cijenite i poštujte sebe. Nemojte se nametati u nekim situacijama ili određenom društvu. Nema potrebe za tim. Od vas se baš očekuje da budete suptilni, da vam je svaka riječ na mjestu, a svaki komentar šarmantan,a ujedno koristan. Tada vaši sagovornici ostaju oduševljeni, i uvijek bi se ponovo našli u vašem društvu. 

Pokreće Blogger.