Kako postati jedina žena u životu muškarca - Narodna mudrost koju razumijemo tek sa godinama

Žene su uvijek bile konkurencija jedna drugoj, ali mnoge žene ne znaju tu konkurenciju gledati sa pozitivne strane i okrenuti je u svoju korist. 


Nema ništa loše u tome što druga žena gleda vašeg muškarca ukoliko ste vi u takvoj poziciji da ni jedna druga žena neće dobiti priliku da osvoji vašeg muškarca. Ako želite biti žena koja će uvijek biti prioritet muškarcu morate pokazati ljubav prema njemu i poštovanje prema sebi. 

Za svaku ženu je jako važno da poštuje sebe jer od toga zavisi da li će žena moći graditi zdravu vezu sa muškarcem. Žena koja poštuje sebe, zahtjeva poštovanje od muškarca i ne dozvoljava mu da se prema njoj loše odnosi. Žena mora biti u stanju da prihvati sebe kako fizički, tako i mentalno. 



Za ženu je takođe jako važno da vodi računa o sebi i svom izgledu jer je to jedan od načina da žena gradi poštovanje prema sebi i da bude sigurna u sebe. Ako želite da budete sigurni u sebe i van konkurencije drugim ženama morate raditi na svojim resursima te njegovati svoju ljepotu i izgled. 

Tada žena nikada neće imati problema sa samopouzdanjem i samopoštovanjem. Za ženu je jako važno da pokaže ljubav prema svom muškarcu jer ako ona pokazuje ljubav njemu on će joj vratiti istu količinu ljubavi. 



Ako žena razmišlja samo o sebi i svojim interesima, muškarac se brzo umori od toga da svu svoju energiju usmjerava samo na ženu, a ne dobija ništa zauzvrat. Ako ne želite biti teret za muškarca već prioritet ne smijete biti opsjednuti sa njim. 

Ne smijete zahtijevati od njega da provodi 24 sata pored vas i da ne radi ništa drugo. Svoju emocionalnu prazninu pokušajte popuniti na neki drugi način. Nemojte od muškarca zahtijevati da to učini umjesto vas. Dajte muškarcu malo slobode i prostora, a vi se posvetite sebi, svojim interesovanjima i hobijima.

Ali, nemojte u potpunosti zaboraviti i zanemariti svog partnera. Muškarcu je važno da njegova žena brine o sebi i svom izgledu. Svaki muškarac pored sebe želi zgodnu i privlačnu ženu, želi da mu drugi muškarci zavide na onome šta ima. Za ženu je takođe jako važno da zna da se izvuče iz svake situacije bez svađe i konflikta, mora da zna da pregovara i nađe kompromis za svaku situaciju u kojoj se nađe.

Žena ne smije kritikovati svog muškarca, posebno ne pred drugima. I možda najvažnija stvar koju svaka žena treba da zapamti, koja se nalazi u jednoj mudroj izreci, a koju razumijemo tek sa godinama: "Muškarcu ne treba žena koja ne može bez njega, njemu treba žena bez koje on ne može."

Pokreće Blogger.