Mnogi se u 50im prvi put zaljube - Kako ljubav mijenja muškarca u zrelim godinama

Sa godinama ljudi se mijenjaju, neki na bolje, a neki na gore. Mnogi se u tim godinama po prvi put iskreno zaljube i osjete ljubav koju do tada nikada nisu osjetili. 


Isptičaću vam priču o bratu mog oca koji se u 58. godini prvi put zaljubio i odlučio promijeniti svoj život iz korijena. Moj stric je bio oženjen i sa svojom bivšom suprugom ima jednu kćerku. Oni već deset godina ne žive zajedno, ali se nikada nisu zvanično razveli. 

Strina je ostala da živi u stanu sa kćerkom, dok se stric preselio u kuću pored naše koju su godinama zajedno gradili i sređivali. Njih dvoje su ostali u dobrim odnosima. Imali su dobru komunikaciju, a čak su i praznike provodili zajedno i okupljali porodicu u kući u kojoj je živio stric. 



Stric je jednog dana pozvao svoju kćerku i ženu i saopštio im da je upoznao jednu ženu i da se zaljubio. Želio je da ih upozna sa tom ženom, ali njih dvije su bile blago rečeno šokirane. Smatrale su da je to glupa ideja i da nema potrebe da dovodi tamo neku ženu u našu porodicu. 

Nisu ga razumjele, a nisu se ni trudile da ga razumiju. Sve što je on želio je da bude voljen i prihvaćen, da osjeti ljubav koju do sada nikada nije osjetio. Mislila sam da se samo u filmovima tako nešto može desiti. Neću vam opisivati sve detalje šta se dalje dešavalo, ali moj stric je odlučio da se razvede. 



Odnos koji je imao sa ženom i kćerkom više nije bio kao prije, čak su prestali da razgovaraju. Bio je povrijeđen time što njih dvije nisu prihvatile njegovu odluku da svoj život provede pored druge žene koja mu pruža ljubav koju nije osjetio već zadnjih deset godina. 

Njegova kćerka je rekla da je nije briga za njega i njegov život i da ona ne želi da bude dio istog. Moj stric je živio sa tom novom ženom nekih godinu dana, nakon čega su raskinuli iz nama nepoznatih razloga. Međutim, sa bivšom ženom i sa kćerkom nikada nije popravio odnose. 

Svaki put kada bismo mu spomenuli da bi možda trebao razgovarati sa svojom bivšom ženom i kćerkom on je odbijao komunikaciju sa njima. Govorio je kako ga nisu podržale i razumjele onda kada mu je bila potrebna njihova podrška te da su ga tada jako povrijedile. 

Možda je ta žena imala tako veliki uticaj na njega, možda je od nje dobio sve ono što od svoje bivše žene nije dobijao zadnjih deset godina iako im nije bilo suđeno da ostanu zajedno. Reći ću vam jednu stvar. Ni sama nisam prepoznala svog strica u nekim situacijama nakon svega što se izdešavalo. 

Uvijek je bio razuman, miran i mudar čovjek, ali kako se ta žena pojavila u njegovom životu nekako se jako promijenio. Nekako se ponašao kao klinac koji je bio spreman pobjeći na kraj svijeta sa ženom koju voli. U tih godinu dana koliko je bio u vezi sa tom ženom, moj stric je napravio više gluposti nego što neko napravi za cijeli život. Tada sam shvatila da ljubav zaista može promijeniti ljude do neprepoznatljivosti.

Pokreće Blogger.