Mnoge žene zapostave brigu o sebi iz 2 neopravdana razloga - Novac nema nikakve veze sa tim

Mnogi vjeruju da je ženi potrebno mnogo novca ako želi izgledati lijepo i njegovano, ali to nije istina.


Ponekad žene koje mnogo ulažu u sebe i koje troše mnogo novca na svoj izgled izgledaju manje njegovane od žena koje ulažu manje novca u svoj izgled. Dobro je kada možete sebi priuštiti skupe kozmetičke preparate, ali ako ne možete, uvijek možete pronaći kozmetiku koja je kvalitetna, a koju možete sebi priuštiti. 

Postoje dva neopravdana razloga zbog kojih žene zapostave brigu o sebi, pa pogledajmo koji su to. 1. Lijenost; Nemojte se pravdati da nemate vremena, jer vam je za neke tretmane potrebno sasvim malo vremena. Na primjer, za kompletan večernji tretman lica vam ne treba duže od 10 minuta. 



Zapitanjte se koliko vremena uveče potrošite na gluposti, na primjer dok gledate tv. Mnoge žene ne koriste skupe kreme i kozmetiku, ali se posvete njezi svog lica maksimalno. Dok ima žena koje kupuju skupu kozmetiku, ali su lijene da je koriste pravilno. 

Odložite svoj telefon n a 10 minuta i posvetite se njezi svog lica. 2. Neznanje i zbunjenost; Nedavno sam bila kod frizera i dok sam čekala sa farbom na glavi, dvije frizerke su komentarisale ženu koja je trebala da dođe na frizuru. 



Govorili su kako je ta žena uvijek sređena i njegovana, da izgleda kao top model te da je pravi užitak gledati je. U meni se probudila radoznalost i jedva sam čekala da dođe da je vidim jer volim vidjeti zrelu ženu sređenu i da brine o sebi. 

U salon je ubrzo ušla žena u srednjim godinama koja je bila sasvim prosječnog izgleda, ali je na njoj sve odisalo jednostavnošću i umjerenošću. Vidjelo se da žena ne vodi nikakvu posebnu brigu o sebi, ali je uspjela naći ravnotežu da izgleda lijepo i njegovano, a ipak da ne pretjeruje. 

To je jako važno, a mnoge žene ne znaju kako da postignu tu ravnoteži. Često žene idu iz krajnosti u krajnost. Ili pretjeruju sa kozmetikom ili je ne koriste nikako. Ovo se uglavnom dešava iz neznanja. Mnoge žene ne znaju kako pravilno koristiti određene preparate, a sramota ih je da pitaju. Nemojte da vas bude sramota, slobodno pitajte. Sigurna sam da ima mnogo blogerki koje će vam rado odgovoriti na sva pitanja koja vas muče.

Pokreće Blogger.