Jake žene razmišljaju glavom, ne srcem - Ako želiš biti snažna žena 9 stvari ne smiješ zaboraviti

"Žena s glasom je, po definiciji, jaka žena. Ali potraga za pronalaženjem tog glasa može biti izuzetno teška." Melinda Gates 


Nije jaka žena ona koja je fizički jaka, već ona koja može da podnese i prevaziđe svaku prepreku koju život stavi pred nju. Jake žene u realne i one se češće vode svojim razumom nego osjećanjima. Ako želite biti jaka žena postoje stvari na koje ne smijete zaboraviti. 

1. Ne dozvolite da vas prošlost definiše: Možda je proteklih nekoliko godina bio jako težak period za vas, možda ste napravili neke velike greške i napravili pogrešne izbore, ali ne smijete dozvoliti da vas to definiše. Sve loše stvari koje su vam se desile ostavite iza vas i ne osvrćite se. 



2. Dovoljno ste postigli; Vjerovatno postoje neke stvari koje ste željeli postići, a niste, postoje neki ljudi koje niste trebali pustiti u svoj život, nekim ljudima ste dali drugu šansu iako možda niste trebali. Nemojte dozvoliti da vas to obeshrabri. 

Postigli ste mnogo toga u svom životu i budite zahvalni na tome. 3. Ne možete uvijek pratiti svoje srce: Kao jaka žena morate naučiti da budetetrealni i razmišljate svojom glavom. Ne smijete dozvoliti sebe da se vodite srcem, jer vas vaše srce i osjećanja mogu navesti da donesete neke nepromišljene odluke zbog kojih biste se kasnije mogli kajati. 



4. U redu je ne uspjeti; Nema ništa loše u neuspjehu. Zapamtite da ne možete uvijek i u svemu uspjeti. Vi ste osoba od krvi i mesa i normalno je da ponekad pogriješite i ne uspijete. 5. Prihvatite svoje greške; Jake žene preuzimaju kontrolu nad svojim životom i prihvataju svoje greške. 

One stoje iza svojih postupaka i riječi ma kakvi oni bili. Jake žene prihvataju svoje greške i čine sve što je u njihovoj moći da ih isprave. 6. Ne žalite ni za čim; Nema smisla žaliti za stvarima koje nemate i ljudima koji su otišli iz vašeg života. 

Neke stvari jednostavno trebaju da se dese i nemojte žaliti za njima. Sve što nam se dešava u životu, dešava se sa razlogom, zato nema smisla kukati i žaliti za nekim stvarima. 7. Život se ne može promijeniti preko noći; Jake žene znaju da ne postoji magija koja će učiniti da njihov život preko noći postane drugačiji. 

Vaši problemi neće nestati sami od sebe već se vi morate potruditi da ih riješite što prije. Zapamtite da ste vi kreator svog života svoje sreće i samo od vas zavisi kakav ćete život živjeti. 8. Težite napretku, ne savršenstvu; Jake žene znaju da savršenstvo ne postoji. 

Svaka osoba ima svoje mane i nedostatke koje je jako važno prihvatiti. Mnogo je važnije raditi na sebi i razvijati svoju ličnost i karakter nego težiti ka savršenstvu. Zapamtite da ste vi jedina osoba sa kojom možete da se upoređujete. Ne pratite tuđe standarde, već postavite svoje. 

9. Nikada nećeš biti mlađa nego što si danas; Sa svakom godinom postajemo stariji zato ne smijemo sebi dozvoliti da nam život prođe uzalud. Ne čekajte da dođu bolja vremena. Ovo sada je najbolji trenutak da živite život kakav želite i uživate u njemu.

Pokreće Blogger.