Možda ne želi priznati da je kriv: 8 razloga zašto neki muškarci teško priznaju grešku i kažu izvini

Možda ste primjetili kako se muškarci ponakad teško izvinjavaju i ne žele priznati svoje greške i reći da im je žao. 


Ponekad se ne žele izviniti čak i kada bi to trebalo što za pripadnice nježnijeg pola može biti frustrirajuće. Izdvojili smo za vas nekoliko razloga zašto pripadnici jačeg pola izbjegavaju da se izvinjavaju. 1. Misle da vam ništa ne duguju; Muškarci će se uglavnom izviniti samo kao zaista misle da vam duguju izvinjenje. 

Mnogi misle da neki njihovi postupci nisu loši te da vam ne duguju izvinjenje. 2. Smatra da nije kriv; Muškarci se rijetko izvinjavaju jer vjeruju da su rijetko kad krivi za nešto. Ako je nešto slučajno uradio sigurno vam se neće izviniti i iz njegovih usta nećete čuti žao mi je. 



3. Za neke je izvinjenje znak slabosti; Neki muškarci se ne izvinjavaju jer vjeruju da je izvinjenje znak slabosti. Kada se izvini to znači da priznaje svoju krivicu i da je nešto učinio pogrešno. Mnogi se osjećaju loše kada su primorani da kažu da im je žao.

4. Imao je loša iskustva u prošlosti sa izvinjenjima; Kada doživimo jedno loše iskustvo u životu u budućnosti budemo oprezni kada se nađemo u takvoj situaciji. Možda se u prethodnoj vezi previše izvinjavao i to ga je koštalo pa je sada na oprezu. 



Možda on toga nije ni svjestan, ali će podsvjesno izbjegavati ponavljati istu grešku. 5. Djela govore više od riječi; Mnogi muškarci vjeruju da njihova djela govore više od riječi. Kako ne bi morali da se izvinjavaju neki muškarci bi svojim postucima mogli pokazati da im je žao. 

6. Uplašen je; Mnogu muškarci se plaše kako bi njihova ljepša polovina mogla prihvatiti njihovo izvinjenje zbog čega ga izbjegavaju. Mnogo je nepoznanica zbog kojih se može osjećati uplašeno i pomalo nesigurno. Znamo da se mnogi momci plaše predanosti jer se ne žele isticati, a izvinjavanje može biti slično. 

7. Izvinjenje može dovesti do veće svađe; Duboko u sebi mnogi se plaše da bi izvinjenjem mogli podstaknuti još veće svađe sa svojom partnerkom. Izvinjenje za njih znači da su priznali svoju grešku što može samo pokrenuti lavinu drugih stvari koje mogu izazvati sukob u vezi. 

8. Ne želi priznati da je pogriješio; Mnogi muškarci su jako tvrdoglavi i ne žele priznati kada nešto pogriješe, čak i ako duboko u sebi zna da je kriv. Da bi se izvinio, mora biti spreman priznati svoju grešku, a mnogi muškarci nisu spremni na to.

Pokreće Blogger.