Elegancija ne zahtjeva mnogo novca - 5 savjeta za žene u 50im da izgledaju lijepo bez puno truda

Luksuzan i elegantan izgled ne zahtjevaju uvijek mnogo novca i dizajnersku odjeću. Nije vam potrebno mnogo novca da biste izgledali eleganto u zrelim godinama. 


Uz malo truda i uz par jednostavnih savjeta svaka žena može izgledati privlačno i elegantno uz minimum truda. Ne dozvolite da vas godine spriječe da brinete o sebi i svom izgledzu. Zrele godine su najbolje godine za ženu, iskoristite ih maksimalno. 

1. Njgovana kosa; Lijepa i njegovana kosa je ključna za elegantan izgled. Možete obući najljepšu i najelegantniju odjeću na svijetu, ali ako je vaša kosa neuredna teško ćete ostaviti dobar utisak. Vodite računa o svojoj kosi, redovno se šišajte i farbajte. 2. Manikir; Ne morate svaki mjesec ići na profesionalno sređivanje noktiju, ali je jako važno da svoje nokte držite urednima. Vodite računa o svojim noktima i koži svojih ruku te redovno nanosite hidratantnu kremu na njih. 3.Izaberite prikladnu odjeću; Kada je u pitanju odabir odjeće jako je važno da izaberete veličinu i kroj koji vam najbolje odgovara. 

Kada su u pitanju boje izbjegavajte drečave boje te birajte boje koje su neutralne. Takođe je jako važno voditi računa o materijalu od kojeg je napravljena odjeća. Uvijek dajte prednost prirodnim materijalima. Imajte na umu da kada kupujete odjeću kupujete klasične modele jer oni nikada ne izlaze iz mode. 4. Nakit; Lijep i moderan nakit će učiniti svaki izgled potpunim, čak i ako njegova cijena nije velika. Minimalistički nakit napravljen od plemenitih metala uvijek izgleda lijepo i elegantno. Izbjegavajte previše velik i glomazan nakit, posebno onaj koji privlači previše pažnje. 

5. Torba; Dobra i kvalitetna torba je važan dio cjelokupnog izgleda. Kada kupujete torbu birajte torbe čvrstogf izgleda i sa urednim šavovima. Bolje je da imate jednu kvalitetnu torbu koju možete kombinovati sa više stvarinego imati više nekvalitetnih torbi.

Pokreće Blogger.