Varanje ti se obije o glavu kad tad - Lekcije o nevjeri koje sam naučila na teži način

Mnogi ljudi ne shvataju da će im se varanje kad tad obiti u glavu. Ni ja to nisam shvatala prije i varala sam skoro svakog svog partnera. 


Međutim, to mi se jednom obilo o glavu i ja više nisam bila ona koja vara već sam bila ona koja je prevarena i kojoj je srce slomljeno. Tek tada sam shvatila koliko sam povrjeđivala sve svoje partnere i kako su se osjećali i tada sam takođe naučila neke važne lekcije koje ću pamtiti cijeli život. 

1. Odrasla sam u porodici u kojoj je varanje bilo normalna stvar. Moj otac je varao moju majku, a moj deda mi je govorio kako ne postoji muškarac koji ne vara. Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da postoji mnogo muškaraca koji su vjerni i da postoje veze u kojima su oba partnera vjerna jedno drugome. 



2. Kako sam odrasla u nesrećnoj porodici vjerovala sam da su sve porodice takve i da ne postoje srećne veze. Ponovo mi je trebalo mnogo da shvatim da postoje istinski srećni parovi i da i sama mogu biti srećna. 3. Mislila sam da nisam dovoljno dobra, čak i kada sam bila u vezi sa muškarcima koji su bili jako ljubazni prema meni, mislila sam da nisam dovoljno dobra i da ne zaslužujem njihovu ljubav. 

Kada bih mogla da se vratim nazad u prošlost zagrlila bih sama sebe i rekla bih joj da je vrijedna ljubavi i pažnje. 4. Čak i kada nisam bila u vezi, često sam bila ljubavnica muškarcima koji su u braku ili ozbiljnoj vezi. 



Govorila sam kako su njihove partnerke glupe jer su u vezi sa muškarcima koji ih varaju vez griže savjesti. Jednom sam se nesvjesno zaljubila u oženjenog muškarca, ali ta veza nije dugo trajala. Kako je naša veza postajala ozbiljnija počela sam sve više da razmišljam o njegovoj ženi i kako e ona osjeća.

Osjećala sam se užasno i pobjegla sam od njega glavom bez obzira. 5. Znam da sam varanjem nanijela mnogo bola svojim prethodnim partnerima. Nisam prema njima pokazala poštovanje koje zaslužuju pa su me neki od njih čak zamrzili nakon što su saznali da sam ih varala. 

Iako ne mogu promijeniti ništa od toga, mogu promijeniti svoj odnos prema sebi. Prije sam stalno kritikovala samu sebe i mislila da sam najgora osoba na svijetu, a u stvari mi je samo trebala ljubav. Trebalo mi je samo da mi neko kaže da sam draga i vrijedna. 

6. Čak osobe koje varaju zaslužuju ljubav i saosjećanje. To ne znači da treba da se vratite bivšem ako vas prevari već samo da razumijete njihove razloge za takvo ponašanje. Mnogi od njih se suočavaju sa brojnim psihičkim problemima i misle da je varanje jedini izlaz.

Pokreće Blogger.