Psiholog savjetuje žene kako naći dostojnog muškarca - Žena treba da bira, ne da bude izabrana

Često žene pristaju da budu same ili da budu u vezi sa bilo kim samo kako ne bi bile same jer su se umorile od bezuspješne potrage za svojim idealnim muškarcem. 


Mnoge žene žive u uvjerenju da nemaju izbora, ali istina je da izbor uvijek postoji. Po mišljenju psihologa Aleksandra Šahova da bi žena našla dostojnog muškarca ona prije svega treba da radi na sebi i da poveća svoju vrijednost. 

Po njegovom mišljenju ženska senzualnost i seksualnost su prva stvar koja privlači muškarca i samoj ženi daje mogućnost da bira partnera. Žena treba da vodi računa o sebi, da radi na svom fizičkom izgledu kako bi povećala svoju privlačnost u očima muškaraca. 



Ako želi privući dostojnog muškarca žena treba svoju vrijednost da digne na jedan viši nivo. Ona treba da bude u mogućnosti da bira partnera, a ne da čeka da bude izabrana i da neki muškarac obrati pažnju na nju. Zato žena mora raditi na sebi i svom izgledu. 

Iako fizički izgled nije najvažnija stvar, morate raditi na njemu jer je to prvo što muškarci primjete na ženi. Kada žena uspije privući pažnju muškarca tek tada će mu moći pokazati svoje druge kvalitete koje posjeduje, a koji tu takođe jako važni. 



Osim fizičkog izgleda, jako je važno da razvijete dobru vještinu komunikacije sa suprotnim polom. Morate biti u stanju razumjeti psihologiju muškaraca, kako se ponašati sa njima, kako razgovarati sa njima i kako ih inspirisati. 

Još jedna jako važna stvar za ženu ako želi da bude u poziciji da bira muškarca je da bude finansijski nezavisna. Mnoge žene zbog toga što nisu finansijski nezavisne zaglave u vezi u kojoj nisu srećne godinama i trpe mnoge stvari samo zato što im muškarac obezbjeđuje sve što im je potrebno. 

I poslednja jako važna stvar koju bi žene trebale uzeti u obzir je izbjegavanje vanbračnih zajednica. Ovo je zajednica u kojoj često ne znate na čemu ste. Niti ste u zvaničnom braku niti ste slobodna žena koja može nastaviti da traži sebi dostojnog muškarca.

Pokreće Blogger.