Iz ugla jedne žene: Pravi muškarac će ostaviti ego po strani jer si mu važnija ti od ponosa

Pojedini muškarci se često pretvaraju da ne znaju gdje su pogriješili i što je još gora stvar od vas očekuju da zaboravite na to. 


Ne želim gubiti svoje vrijeme na muškarce koji nisu u stanju ostaviti svoj ego po strani i priznati svoje greške i kao pravi muškarci suočiti se sa problemom. Odbijam da prihvatim da su muškarci "takvi" i da treba da živim sa tim. 

Muškarac koji te voli i kome je stalo do tebe neće činiti da se osjećaš kao da si manje vrijedna od njega. Pravi muškarac neće staviti svoj ponos ispred tvoje ljubavi. Ako te voli on će naći način da ispravi stvari i popravi grešku. 



Zar je toliko teško reći "izvini" i "pogriješio sam"? Zašto je muškarcima teško staviti svoj ponos po strani i priznati? Prvi razlog bi mogao biti taj što im je teško priznati da nisu u pravu. Ako priznaju da su pogriješili i kažu da im je žao to bi značilo da ste vi pobijedili, a mnogi muškarci ne vole gubiti, ne vole da se osjećaju slabo. 

Drugi razlog je strah od toga da će izgledati slabo. Priznati da niste u pravu znači priznati da ste samo ljudsko biće koje je ranjivo. Mnogi muškarci su mišljenja da ne treba da pokazuju svoja osjećanja, a upravo to može biti velika prepreka u komunikaciju koja se može jako lako riješiti. 



Ni jedan od ovih razloga nije opravdanje za nedostatak izvinjenja. Ako muškarac nije u stanju izviniti se za nešto što je uradio to samo znači da vas ne poštuje, a svaka žena želi zrelog muškarca koji će je poštovati. Sa zrelim i odgovornim muškarcem ne postoji problem koji se ne može riješiti. 

Sa njim nema nepotrebnih svađa i glupog ponosa. Nema ljubomore, nema manipulacija jer je on pažljiv i odgovoran. Zreo muškarac će vas voljeti, poštovati i njemu će vaša ljubav biti važnija od njegovog ponosa. Neće se plašiti da kaže "izvini" i uvijek će se truditi da ispravi stvari. 

 U vezi ne smijete biti sebični inače ona neće funkcionisati. Potrebno je tako malo da se prizna greška i izvini, ali to mogu samo zreli muškarci. Ako je vaš muškarac spreman priznati grešku i izviniti se on zna koju njegovi prioriteti i zna šta je zaista važno u vezi. 

Ako se vaš muškarac izvini nakon što je pogriješio znajte da mu je vaša ljubav uvijek na prvom mjestu i to je ono što je jedino važno.

Pokreće Blogger.