Prestani kriviti sebe, on je taj koji je izdao i varao - Svaka žena prolazi kroz 5 faza poslije prevare

Kada je prevarena žena se mijenja iz korijena. Mijenja se njen način razmišljanja, njen pogled na ljubav i buduće veze. 


Ona počinje misliti da više nikome ne može vjerovati. Kada ste prevareni to vam slomi srce na način na koji nikada niste mislili da može biti slomljeno. Mnoge žene koje su doživjele nevjeru znaju kako je to, a mnoge od njih prolaze kroz 5 faza nakon prevare. 

1. Vaš život se resetuje bez vašeg dopuštenja; Odjednom se sve promijeni i vaš život počne da se razvija na jedan potpuno drugačini način. Osjećate samo bol i ne vidite budućnost i ne vidite smisla u svojim snovima. U ovoj fazi je jako važno shvatiti da se život nastavlja i nakon nevjere.



Imali ste život prije njega imaćete g ai poslije njega. 2. Počinjete dovoditi svoju vrijednost u pitanje; Počinjete postavljati bezbroj pitanja koja vas ne vode nikuda. Želite znati šta druga žena ima, a vi nemate. Pitate se šta ste to učinili i čime ste ga otjerali u zagrljaj drugoj. 

Zapamtite da do nema nikakve veze sa vama. Prestanite kriviti sebe. On je taj koji je kriv. On je taj koji vas je izdao i varao. 3. Počinjete graditi zidove oko sebe; Kada je žena prevarena i povrijeđena ona se počinje povlačiti u sebe i graditi zidove oko sebe kako ne bi bila povrijeđena.



Ti zidovi koje gradite oko sebe vas sprječavaju da upoznate nekoga boljeg i nekoga ko će vas voljeti onako kako zaslužujete. 4. Prestajete vjerovati riječima i fokusirate se samo na djela; Koliko puta ste ga čuli kako se zaklinje vama na ljubav i kako govori da ima oči samo za vas, a onda se okrenuo i otišao u zagrljaj drugoj. 

Ova veza vas je naučila da riječi nisu važne, djela su ono što se računa. Sada se više fokusirajte na ono šta muškarac radi umjesto na ono šta govori. 5. Nađite sebe; Iako je ovo iskustvo bilo bolno za vas ono vas je ipak naučilo vrijedne životne lekcije i natjeralo vas da upoznate svoju drugu stranu koju možda niste poznavali do sada. 

Naučilo vas je da budete oprezniji u ljubavi, ali to ne treba da znači da ne treba da dozvolite nikome da vam se približi. Nemojte dozvoliti da vas definiše to što ste bili prevareni. Zatvorite to poglavlje i nastavite dalje.

Pokreće Blogger.