Ne možeš natjerati muškarca da te voli - Nemoj moliti za ljubav jer ljubav ili postoji ili je nema

Ponekad nam je teško prihvatiti da osjećanja nestanu i da muškarac koji nas je jednom volio više ne gaji nikakva osjećanja prema nama. 


Ali, ne treba trčati za njim, ne treba moliti za ljubav koje više nema. Nemojte se nadati da ćete ga uspjeti nagovoriti da promijeni svoja osjećanja i da sve bude isto kao što je nekad bilo. Ne može se voljeti na silu. Nemojte moliti, preklinjati i čekati da se nešto promijeni. 

Znate kako kaže jedna stara poslovica "Ne tresi stablo na kojoj jabuke još nisu sazrele. Kada sazriju same će pati". Isto je i sa muškarcima. Ako on nije zreo za ovu vezu ne prisiljavaj ga da ostane. Ta veza će samo biti kisela kao i zelena jabuka. 



Zapamtite da sve ima svoje vrijeme i da se sve dešava onda kada treba da se desi. Pustite muškarca koji nije spreman da vas voli jer ljubav ne trpi pritisak. Ljubav ili postoji ili ne postoji, trećeg nema. Ne postoji način da zadržite nekoga ko više ne osjeća ništa prema vama. 

Ako budete trčali za njim i molili ga da bude sa vama, samo ćete se ponižavati i praviti budalu od sebe. Tako ćete ga samo još više odgurnuti od sebe. Pomirite se da ljubavi više nema i pustite ga. Neke stvari ne možemo kontrolisati koliko god mi to željeli. 



Bez obzira koliko voljeli nekoga, nećete ga svojom ljubavlju natjerati da i on voli vas. Muškarac treba da želi da bude sa vama, a ne da bude prisiljen da bude sa vama. Ne možete graditi vezu i ljubav sa nekim ko nije spreman i ko ne gaji prema vama iste emocije koje vi gajite prema njemu. 

Znam da to boli, ali što prije to shvatite i prihvatite, prije ćete moći nastaviti dalje sa svojim životom. Nemojte sprječavati sebe da upoznate neke druge zanimljive muškarce, jer time što trčite i molite za ljubav muškarca koji nije spreman da vas voli upravo činite to da ne vidite muškarce koji su vrijedni vas i vaše ljubavi.

Pokreće Blogger.