Muškarac je pogodan za brak ako može da garantuje 3 stvari - Preporuka psihologa

Brak može biti jako lijep i zanimljiv period našeg života ako izaberemo odgovarajućeg partnera. 


Žene su mnogo više naklonjene porodici i braku od muškaraca. One su mnogo osjećajnije što objašnjava ovu njihovu naklonjenost. Mnogi su mišljenja da je brak komplikovan proces, a sve zbog želje i težnje da partneri u braku budu jednaki. 

U prošlosti su stvari bile mnogo drugačije. Svako je znao koje su njegove dužnosti i obavljao ih je bez pogovora, što se odnosilo i na izgradnju odnosa. Prema mišljenju psihologa Aleksandara Romanova muškarac bi trebao biti u mogućnosti pružiti ženi tri stvari prije nego što se odluči na brak. 



1. Krov nad glavom; U prošlosti su se mnogi brakovi sklapali iz koristi, a nije rijedak slučaj da se i danas to desi. Roditelji nisu željeli dati ruku svoje kćerke muškarcu koji nije u mogućnosti da joj obezbjedi krov nad glavom. 

Radije su pristajali da ostane kod roditelja i pomaže u kući nego da ide za muškarca koji ne može da joj obezbjedi mjesto za stanovanje. Zbog toga se od muškarca očekivalo da može da ispuni ovu obavezu ako želi da se oženi i stvori porodicu. 



2. Muškarac mora biti u stanju obezbjediti hranu; Imati krov nad glavom nije dovoljno, ako nemate šta da jedete. Muškarac bi trebao biti u stanju svojoj porodici obezbjediti, osim mjesta za boravak, i hranu. 3. Stabilnost; Nakon što je muškarac obezbjedio tan i hranu za svoju porodicu, važno je osigurati njihovu dosljednost. 

Za brak su pogodni samo oni muškarci koji radoim mogu obezbjediti stabilnost za porodicu. Čak i ako su njegova primanja minimalna, muškarac bi trebao da nađe način da obezbjedi stabilnost svojoj porodici. Naravno, u svemu ovome muškarac bi trebao imati podršku svoje žene. 

I ona bi trebala jednako koliko i muškarac da se trudi da održava dom i porodicu na okupu dok se muškarac trudi da im obezbjedi smještaj, hranu i stabilnost.

Pokreće Blogger.