Idealizacija može voditi do razočarenja - Kako žene svojim postupcima tjeraju muškarca drugoj

Ako želimo imati zdravu vezu moramo više pažnje posvetiti svojim riječima i djelima, a osjećanja koja budemo dobili će biti rezultat našeg napornog rada. 


Nepoštovanje žene prema muškarcu može imati veliki uticaj na identitet muškarca. To može dovesti do loših odnosa u vezi što muškarca tjera da traži sa strane potvrdu svoje vrijednosti. Za izgradnju zdrave veze je potrebno mnogo truda i rada. 

Svaka veza se sastoji od uspona i padova. Sa jedne strane osjećanaj mogu postati jača,m a odnos između dvije osobe indimniji dok sa druge strane mogu da se pojave faktori koji mogu spriječiti normalno funkcionisanje veze.



U nastavku pročitajte šta je to što žena ne bi trebala raditi ako ne želi svog muškarca otjerati u zagrljaj drugoj ženi. 1. Pretjerana idealizacija; Normalno je da na početku veze vidimo samo one lijepe osobine svog partnera. 

Vidimo snažnog, visokog, moćnog zgodnog muškarca i odmah mislimo kako je odgovoran i kako će upravo on moći da nas zaštitii pruži nam sve ono o čemu smo sanjale. Međutim, često upravo takva prevelika očekivanja i idealizacija partnera vode do razočarenja. 



2. Pomažu muškarca finansijski; Nije problem to da žena povremeno muškarcu pomogne kada se nađe u problemu sa finansijama. Problem nastaje kada muškarac počne sistemski da prima novac od žene. Tada muškarac misli da će se žena brinuti o njemu kao majka, a kada mu ta briga bude uskraćena on je nezadovoljan i odlazi. 

3. Dajete skupe poklone; Neki muškarci se jako uvrijede kada dobiju skup poklon. Ono što poklanjate svom muškarcu mora imati priču jer glavna stvar treba da bude stav koji imate prema njemu a ne cijena poklona. 

4. Sažaljevanje muškarca; Muškarcu ne treba dadilja, već žena koja vjeruje u svog muškarca. Sažaljenje je podsvjesno nepovjerenje. Drugi trenutak sažaljenja je nepoštovanje čovjeka. Poštovati znači prepoznati ga kao zrelu, odraslu osobu. 

Važno je biti u mogućnosti podržati svog partnera, ostajući ravnopravni s njim. 5. Izgovaranje fraze "Rekla sam ti"Ovo je fraza koja možda najviše nervira muškarce. Izgovaranjem ove fraze žena želi podići sebe i svoje mišljenje iznad muškarca, želi mu dokazati da je ona u pravu i da je on pogriješio. 

U redu je ukazati muškarcu na grešku, ali to možete učiniti na malo suptilniji način. 6. Izdajete svoja interesovanj; Biti dobra supruga, domaćica i kuvarivca je veliki plus, ali muškarac će prije ili kasnije željeti pogledati lijepu ženu. 

Ako u svom domu nema lijepu ženu velike su šanse da će je potražiti izvan njega. Najvažnija stvar u svakoj vezi je da žena i muškarac očuvaju sebe. Ako nemaju vlastite interese oni gube svoj lični identitet. Zato bi svi parovi trebali, osim što provode vrijeme zajedno, provoditi vrijeme odvojeno.

Pokreće Blogger.